Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ny professor i eksperimentel leverforskning

Henning Grønbæk tiltrådte 1. april 2013 et nyt professorat på Aarhus Universitet, Aarhus Universitetshospital. Han forsker i leversygdomme, med særligt fokus på fedtleversygdom og skrumpelever.

02.04.2013 | Helle Horskjær Hansen

Henning Grønbæk forsker i leversygdomme, med særligt fokus på fedtleversygdom og skrumpelever. Han er tiltrådt i et nyt professorat på Aarhus Universitet, Aarhus Universitetshospital.

Henning Grønbæk forsker i leversygdomme, med særligt fokus på fedtleversygdom og skrumpelever. Han er tiltrådt i et nyt professorat på Aarhus Universitet, Aarhus Universitetshospital.

Mange danskere bliver ramt af sygdomme i leveren. Sygdomme, der kan være alvorlige og i værste fald dødelige. Omdrejningspunktet for Henning Grønbæks forskning er at skabe ny viden om diagnostik og behandling af fedtleversygdom og skrumpelever.

”Vi skal bidrage til en bedre behandling og prognose for patienter med leversygdomme,” siger den nyudnævnte professor.

Det sker blandt andet gennem forskningsprojekter, som foregår i samarbejde med afdelinger ved Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital samt nationale og internationale samarbejdspartnere.

Højt internationalt niveau

”Forskningen er vigtig for patienter med fedtleversygdom og skrumpelever. Vi ønsker at finde markører, der kan udpege særlige risikogrupper og udvikle nye behandlinger,” forklarer han.

Forskningen omfatter foruden celle- og dyrestudier også kliniske studier med patienter, hvor forskerne blandt andet undersøger nye behandlingsmuligheder.

Henning Grønbæk ser frem til ansættelsen.

”Jeg vil gerne medvirke til, at Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital kan være førende inden for forskning, diagnostik og behandling af patienter med leversygdomme på et højt specialiseret og internationalt niveau,” siger han.

Henning Grønbæk er gift, han har tre piger og bor i Elev. I sin fritid er han træner og spiller selv fodbold.

Yderligere oplysninger

Professor Henning Grønbæk
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin
Direkte telefon: 7846 3892
henning.gronbaek@ki.au.dk

Health, Ph.d.-studerende, Navnenyt, Post doc, SKT, Institut for Retsmedicin, Institut for Odontologi, Institut for Klinisk Medicin, Institut for Folkesundhed, Institut for Biomedicin