Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ny professor: Lighed i sundhed gælder også for rehabilitering

Thomas Maribo er ny professor i folkesundhed på Aarhus Universitet. Han beskæftiger sig særligt med rehabilitering efter hjertesygdom, men arbejder for at komme ulighed i sundhed til livs inden for hele rehabiliteringsområdet.

08.01.2021 | Sabina Bjerre Hansen

Thomas Maribo fra Institut for Folkesundhed er ny professor i folkesundhed med særligt fokus på rehabilitering. Foto: Søren Sander, DEFACTUM.

Thomas Maribo fra Institut for Folkesundhed er ny professor i folkesundhed med særligt fokus på rehabilitering. Foto: Søren Sander, DEFACTUM.

Rehabilitering er langt mere end genoptræning. Indsatserne omfatter bl.a. også patientuddannelse og støtte til at leve med en sygdom eller skade, og indsatserne skal målrettes til de patienter eller borgere, der har størst behov. Få skal have mere og nogle mindre end nu.

Thomas Maribos forskning i folkesundhed og rehabilitering er målrettet den tværfaglige indsats i det nære sundhedsvæsen. Han søger via sin forskning at udvikle det nære sundhedsområde, så kommuner og almen praksis fortsat kan give ydelser af høj og ensartet kvalitet med løsninger tættere på borgeren. Det er nødvendigt, når flere danskere får kroniske sygdomme, og indlæggelser på landets hospitaler bliver kortere.

Den nyudnævnte professor prioriterer forskningssamarbejde mellem universitetet, regioner og kommuner højt, og han varetager tillige en forskningslederpost i DEFACTUM i Region Midtjylland – i afdelingen for Folkesundhed og Rehabiliteringsforskning.

Kontakt

Professor, ph.d. og fysioterapeut Thomas Maribo
Aarhus Universitet, Institut for Folkesundhed
Mobil: 21 45 24 70
Mail: thomas.maribo@ph.au.dk

Navnenyt, Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe, Health, Sundhed og sygdom, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Folkesundhed, Videnskabelig medarbejder, Health