Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ny professor undersøger langtidskonsekvenserne ved urinvejssygdomme

Overlæge Mette Nørgaard er fra 1. juli 2018 tilknyttet Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital som professor i urologisk epidemiologi. Hun forsker i de langsigtede konsekvenser ved god- og ondartede urologiske sygdomme.

21.08.2018 | Lise Wendel Eriksen

Mette Nørgaard er pr. 1. juli 2018 tilknyttet AU og AUH som professor i urologisk epidemiologi. Foto: Lars Kruse, AU

I sit professorat vil Mette Nørgaard bruge de omfattende danske kliniske registre til bl.a. at undersøge langtidsprognosen efter urinvejsinfektioner og tilstande, der medfører blod i urinen eller akutte vandladningsproblemer. Samtidig vil den nye professor undersøge, om prognosen for disse patienter også afhænger af andre kroniske sygdomme.

Godartede urologiske sygdomme er hyppige og forekommer i alle aldersgrupper. Alligevel er der mangel på studier, der beskriver konsekvenserne på sigt for disse patienter. Mette Nørgaard håber, at hendes registerforskning kan give større viden og bedre overblik over urologisk praksis og dermed forbedre det videnskabelige belæg for de kliniske retningslinjer inden for diagnosticering og behandling.

Kontakt

Professor, overlæge og ph.d. Mette Nørgaard
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Klinisk Epidemiologisk Afdeling
Telefon: 87 16 82 05
Mail: mn@clin.au.dk

Navnenyt, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder, Health, Health, Forskning, Teknisk/administrativ medarbejder, Offentligheden/Pressen