Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ny professor undersøger strålebehandling ved kræftforløb

Kari Tanderup er nyansat professor ved Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. I professoratet fortsætter hun sin forskning i billedvejledt stråleterapi for kræftpatienter.

04.03.2015 | Malene Løvig Nielsen

Foruden sin forskning driver Kari Tanderup et internationalt forskningsnetværk, som udvikler og implementerer nye avancerede billedvejledte teknikker, som kan gøre strålingsbehandlingen mere effektiv og skånsom for kræftpatienter.

Foruden sin forskning driver Kari Tanderup et internationalt forskningsnetværk, som udvikler og implementerer nye avancerede billedvejledte teknikker, som kan gøre strålingsbehandlingen mere effektiv og skånsom for kræftpatienter.

Hvordan kan vi tilbyde kræftpatienter en mere effektiv og skånsom strålebehandling? Det undersøger Kari Tanderup gennem sin forskning i billedvejledt stråleterapi. Hun er netop blevet ansat som professor ved Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.

”Mit professorat ved Aarhus Universitet er en vigtig anerkendelse af, at klinisk forskning prioriteres til gavn for kræftpatienter. Det er en stor motivation for mig at bidrage til forskningen ved kræftafdelingen på Aarhus Universitetshospital,” siger Kari Tanderup.

Ved billedvejledt stråleterapi foretager lægerne MR scanninger af patienterne før og under deres behandling. Scanningsbillederne sikrer et overblik over kræftsvulsten og er et vigtigt værktøj, når man skal tilrettelægge et individuelt strålingsforløb for patienterne.

Forskningen har vist resultater ved livmoderhalskræft

Forskningen i billedvejledt stråleterapi har allerede haft stor indflydelse for kræftpatienter.

”I løbet af de sidste 10 år har vi halveret antallet af tilbagefald og alvorlige bivirkninger i lokalt avanceret livmoderhalskræft. Vi udvikler fortsat teknikker, der yderligere forbedrer patienternes overlevelse og livskvalitet,” siger Kari Tanderup.

Foruden sin forskning driver Kari Tanderup et internationalt forskningsnetværk, som udvikler og implementerer nye avancerede billedvejledte teknikker, som kan gøre strålebehandlingen mere effektiv og skånsom for kræftpatienter. Kari Tanderup er fysiker og uddannet i medicinsk fysik. Hun har en ph.d.-grad fra Aarhus Universitet og har været tilknyttet kræftafdelingen på Aarhus Universitetshospital gennem flere år.

Yderligere oplysninger

Professor Kari Tanderup
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin 
Aarhus Universitetshospital, Onkologisk Afdeling
Direkte telefon: 7846 2658
ktan@oncology.au.dk

Navnenyt, Sundhed og sygdom, Ph.d.-studerende, Institut for Klinisk Medicin, Health, Offentligheden/Pressen, Teknisk/administrativ medarbejder, Videnskabelig medarbejder