Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ny professor: Vi kan blive endnu bedre til at behandle kræft

Forskningen i eksperimentel partikelterapi på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital styrkes nu med ansættelsen af endnu en ny professor. Brita Singers Sørensen skal i sit nye professorat bl.a. udvide især det internationale forskningssamarbejde inden for kræftbehandling med partikelterapi.

15.09.2020 | Sabina Bjerre Hansen

Brita Singers Sørensen er ny professor på Institut for Klinisk Medicin. Foto: AUH.

Brita Singers Sørensen er ny professor på Institut for Klinisk Medicin. Foto: AUH.

Partikelterapi er en forholdsvis ny form for stråleterapi, hvor lægerne kan ramme tumorerne mere præcist end ved konventionel strålebehandling med røntgenstråler. Protonerne, som anvendes ved partikelterapi, er i nogle tilfælde mere skånsomme end røntgenstrålerne, bl.a. fordi det raske væv er mindre udsat for stråling, og bivirkningerne derfor er færre.

Brita Singers Sørensen forsker i de biologiske effekter af partikelterapi, herunder inflammation og skader på det raske væv, og i hvordan disse adskiller sig fra de biologiske effekter af konventionel stråleterapi. Hendes forskning omfatter også andre behandlingsformer som fx immunterapi til kræftbehandling.

En del af Brita Singers Sørensens forskning gennemføres i samarbejde med europæiske forskerkolleger, og det har den fordel, at forskerne hurtigere opnår og deler viden inden for dette nye forskningsområde – alt sammen til gavn for danske kræftpatienter.

Professoratet finansieres af Novo Nordisk Fonden.

Læs også ”Fysiker skal udvikle ny type stråleterapi til kræftbehandling”

Kontakt

Professor og ph.d. Brita Singers Sørensen
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Dansk Center for Partikelterapi
Mobil: 23 35 05 08
Mail: bsin@clin.au.dk

Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Health, Health, Forskning, Bevillinger og priser, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Klinisk Medicin, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder