Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ny professor vil styrke behandling af åreforkalkning i hjertet

Bedre diagnostik og behandling af åreforkalkning i hjertet er omdrejningspunktet for Morten Böttchers forskning. Han er ny professor på Aarhus Universitet.

13.12.2021 | Lene Halgaard

Morten Böttcher udnævnes pr 1. april 2022 til ny klinisk professor. Foto: grimstudie.dk

Mere end 20.000 patienter bliver hvert år undersøgt for åreforkalkning i hjertet. Morten Böttcher forsker i, hvordan vi bedst udreder, behandler og rehabiliterer dem. Han er ny klinisk professor på Institut for Klinisk Medicin og på Hospitalsenheden Vest’s hjerteforskningsklinik i Herning.

Morten Böttcher fokuserer i sin forskning på at finde en bedre metode til udredning af patienter, bl.a. for at undgå spildtid for de patienter, som skal undersøges, men som ikke diagnosticeres med åreforkalkning. Og her spiller den teknologiske udvikling en vigtig rolle – ikke mindst ift. bedre scanningsmetoder.

Den nyudnævnte professor samarbejder med andre hjertemedicinske afdelinger i Region Midtjylland og internationalt for at kortlægge optimale diagnostiske processer. Missionen er derudover at forebygge udvikling af åreforkalkning i hjertet og give patienterne den bedst mulige livskvalitet trods sygdom.

Kontakt

Overlæge og klinisk professor Morten Böttcher
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Hospitalsenheden Vest, Hjerteforskningsklinikken
Tlf.: 7843 6244
Mail: morboett@rm.dk

 


Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Health, Health, Videnskabelig medarbejder, Institut for Klinisk Medicin