Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ny professor vil styrke den palliative indsats

Uhelbredeligt syge børn og voksne skal have optimal behandling og pleje. Ny professor på Aarhus Universitet Mette Asbjørn Neergaard vil styrke den palliative indsats.

29.09.2021 | Lene Halgaard

Mette Asbjørn Neergaard tiltræder professoratet på Aarhus Universitet den 1. oktober. Hun er også overlæge på Aarhus Universitetshospitals kræftafdeling. Foto: Birgit Skou Fotografi

Uanset om en uhelbredelig syg og døende patient opholder sig hjemme, på hospice, hospital eller plejehjem er en palliativ indsats nødvendig for at lindre fysiske, psykiske, sociale og eksistentielle udfordringer. Mette Asbjørn Neergaard, der er ny professor ved Institut for Klinisk Medicin, forsker både i den basale og specialiserede palliative indsats.

Hun undersøger bl.a. hvordan sundhedspersonalet bedst planlægger den lindrende indsats med særligt fokus på sårbare patientgrupper. Mette Asbjørn Neergaard har bl.a. arbejdet med princippet ”Advance Care Planning”, som går ud på at tilrettelægge den sidste tid i samråd med patient og pårørende.

Med professoratet vil Mette Asbjørn Neergaard også bidrage til de medicinstuderendes undervisning i palliativ indsats. I hendes optik er det nødvendigt, at fremtidens læger er klædt på til at kunne yde en optimal klinisk indsats for uhelbredeligt syge og døende patienter.

Kontakt

Professor, overlæge og ph.d. Mette Asbjørn Neergaard
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Kræftafdelingen, Enhed for Lindrende Behandling og Børn og Unge Team for Lindrende Behandling
Tel: 7845 4990
Mail: mettneer@rm.dk

Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Health, Health, Videnskabelig medarbejder, Institut for Klinisk Medicin