Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nye rammer for valg til institutfora

Nu bliver det lettere både at afvikle og stille op til valg på Health. Fakultetet forenkler processen og forlænger valgperioden, så der ikke længere er valg hvert år. Ændringerne træder kraft allerede ved forårets valg.

23.01.2018 | Sabina Bjerre Hansen

Fremover bliver det lettere at afvikle valg til institutfora på Health. Foto: Coloubox.

Fremover bliver det lettere at afvikle valg til institutfora på Health. Foto: Colourbox.

Fakultetets valgudvalg med prodekanerne Lise Wogensen Bach og Ole Steen Nielsen for bordenden har sammen med sekretariatslederne for Healths fem institutter lavet et oplæg til, hvordan valg til institutfora kan forenkles. Det forslag har fakultetsledelsen nu godkendt, og de nye rammer fremgår af Healths valgcirkulære af 21. december 2017

Beslutningen medfører følgende ændringer:

  • Valgperioden for VIP og TAP ændres til fire år
    (uden løbende udskiftning).
  • Valgperioden for ph.d.-studerende og studerende ændres fra et år til to år.
  • Muligheden for indgåelse af liste og valgforbund bortfalder.
  • Opstillede kandidater, der ikke opnår valg, bliver valgt som suppleanter.
  • Institutlederen kan - i tilfælde af, at et medlem udtræder af et institutfora, og der ikke er en valgt suppleant - udpege et medlem for den resterende valgperiode.

”Jeg er meget tilfreds med, at vi har fundet frem til en enkel og mere smidig model for afholdelse af valg til institutfora på Health. Ændringerne vil forhåbentlig føre til, at vi får øget fokus på valgene, og at vi samtidig sparer fakultetets og institutternes brug af administrative ressourcer på samme. Jeg håber også, at de nye rammer vil føre til en øget interesse for at stille op og lade sig vælge til institutfora,” siger prodekan Ole Steen Nielsen.

Valgene til institutfora i foråret 2018 afholdes den 16. – 17. maj 2018 og foregår samtidig på alle fem institutter på Health.  Information om valgene vil blive lagt ud på institutternes hjemmesider i februar måned.  

Kontakt

Rådgiver, specialkonsulent Lene Bøgh Sørensen
Aarhus Universitet, Administrationscenter Health – Fakultetssekretariatet
Mail: lbs@au.dk


Hvad er institutforum?

Et institutforums vigtigste opgave er at skabe rum til idéudvikling, kvalitet, gennemsigtighed og legitimitet i beslutninger om akademiske spørgsmål. Institutforum skal også sikre instituttets faglige og sociale identitet og sammenhæng.

Institutlederen har pligt til at sikre medbestemmelse om akademiske forhold gennem løbende og rettidig medinddragelse. Han eller hun skal derfor drøfte væsentlige spørgsmål inden for forskning, talentpleje, videnudveksling og uddannelse med sit institutforum.

Flere facts

  • Et institutforum må maksimalt have 25 medlemmer.
  • Institutlederen er formand.
  • Der skal både være repræsentanter for det videnskabelige personale (VIP), herunder ph.d.-studerende og prægraduate studerende og for det teknisk-administrative personale (TAP).
  • VIP- og TAP-medlemmer vælges for en periode på fire år ad gangen, mens ph.d.-studerende og prægraduate studerende vælges for to år ad gangen.    
Administrativt, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder, Institut for Biomedicin, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Folkesundhed, Institut for Klinisk Medicin, Institut for Odontologi, Institut for Retsmedicin