Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nye sommerkurser: Prøv kræfter med kultur i praksis

Motiveres du gennem praksis, og vil du gerne prøve et undervisningsforløb, der går tæt på virkelighedens arbejdsmarked? Så er kurserne i kulturproduktion ved det nye 2017 Academy Summer Schools måske noget for dig. Tilmeldingsfristen er 15. marts.

19.02.2016 | Camilla Schrøder

AU i anledning af Kulturby 2017. Her får studerende mulighed for at arbejde med kultur i praksis - bl.a. inden for gaming og design. FOTO: Fra artikel af Jakob Høegh.

Med den nye 2017 Academy Summer Schools får studerende fra AU og VIA mulighed for at arbejde med kultur i praksis - bl.a. inden for gaming og design. FOTO: Fra artikel af Jakob Høegh.

Audio-dramaer, fictionsfilm og andre produktioner skal udstilles for offentligheden, ideer til organisationsforandringer pitches for et professionelt panel, og kursus i gaming og design afsluttes med en åben eksamen på Dokk1.

Det er eksempler på de udfordringer, studerende kan blive mødt med på seks nye kurser i kulturproduktion, der udbydes under overskriften”2017 Academy Summer Schools” – et nyt initiativ, som er etableret i samarbejde mellem AU og VIA University College i anledning af Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad 2017.

Kurserne giver mellem 5 og 10 ECTS-point og udbydes via AU Summer University. Bente Larsen, projektleder for AU’s 2017-aktiviteter og selv underviser på et af kurserne, betegner undervisningen som praksisnær.

”Det karakteristiske ved 2017 Academy Summer Schools er, at undervisningen ligner de forløb, studerende vil opleve ude i det virkelige arbejdsliv. Når de studerende eksempelvis skal pitche en idé over for et professionelt panel, styrker det deres evne til at modtage kritik på en produktiv måde. Samtidig giver samarbejder på tværs af uddannelser og fag de studerende bedre indsigt i deres eget faglige ståsted og evnen til at indgå i teamsamarbejder”, siger Bente Larsen og understreger, at kurserne ikke er mindre teoretiske, men at de studerende med udgangspunkt i praksis motiveres til at opsøge viden.

VIA er på trapperne med tre andre kurser i samme regi, og det bliver muligt for VIA-studerende og AU-studerende at søge kurser på tværs af de to institutioner.  

Internationalt trækplaster

I et større perspektiv er målet med 2017 Academy Summer Schools bl.a. at udvikle nye undervisningsformer, der kan uddanne fremtidens stærke kreative kræfter og være med til at booste den kreative industri – både i regionen og internationalt.

Rikke Nielsen, chef for International Uddannelse ved Aarhus Universitet ser et stort potentiale i 2017 Academy Summer Schools som en løftestang til at tiltrække flere internationale studerende.

”Når kurserne kobler sig op på et internationalt anerkendt fænomen som den europæiske kulturhovedstad og integrerer 2017 i undervisningen, er det klart noget exceptionelt, vi kan tage med ud i verden og bruge som markedsføring af vores Summer University”, siger Rikke Nielsen.

Ambitionen er, at 2017 Academy Summer Schools på baggrund af erfaringerne i år udvides med et bredere udbud inden for det kulturkreative felt med direkte tilknytning til 2017-aktiviteterne næste år, når Aarhus 2017 officielt løber af stablen.

 

FAKTA

2017 Academy Summer Schools

Der er kurser både på kandidat- og bachelorniveau, og alle kurser finder sted i juli eller august 2016.

 

2017 Academys Studenter Taskforce for Kreativitet (STAK) vil bidrage til at skabe gode sociale rammer og interaktion på tværs af kurserne. 

 

Om samarbejdet mellem VIA og AU

2017 Academy Summer Schools er blot ét af mange projekter, som AU og VIA er gået sammen om at udvikle i anledning af Kulturhovedstad 2017. Overskriften for samarbejdet er ”2017 Academy” og er indgået som et større partnerskab med Den Europæiske Kulturhovedstad 2017.  

Målet er at bane vej for nye forbindelser mellem viden, kunst, kultur og erhverv og skabe varig effekt af Aarhus 2017.

Læs mere på www.2017academy.dk

 

For yderligere information, kontakt:

Bente Larsen, projektleder på 2017 Academy, Institut for Kommunikation og Kultur, Aarhus Universitet. T: 3058 7822 eller M: blarsen@dac.au.dk

Dorte Føns, projektleder for Summer University, International Uddannelse, Aarhus Universitet: T: 5133 5274 eller M: dfs@au.dk

Uddannelse, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe, Enhedsadministration, Studerende, Arts, Kommende studerende