Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyhedsbrev 25 fra Institutlederen

Kære alle, Her er marts’ nyhedsbrev - med de første forårsfornemmelser i luften.

08.03.2019 | Siri Beier Jensen

INTERNT PÅ INSTITUTTET

Birgitte Lüttge er ny klinikleder på IOOS
Et stort velkommen til vores nye klinikleder, Birgitte Lüttge. Birgitte kommer fra en stilling som afdelingsledende bioanalytiker på Aalborg Universitetshospital og tiltræder stillingen som klinikleder på IOOS d. 1. april 2019. Læs mere om Birgitte her: Ny klinikleder 

Opdatering om HR-understøttelse
Vores HR-partner Annett Bülow Aagaard er tilbage fra barsel ultimo april. HR-supporter Johanne Meyer Balle kan ikke længere være på IOOS om mandagen, da hun er udlånt til andre opgaver, men hun løser stadig opgaver for IOOS ugens øvrige fire dage. Anne Brønden Gandrup er på IOOS om tirsdagen klokken 9-12, og Pia Lind Lunau Kristensen om onsdagen klokken 13-14 indtil udgangen af april måned, hvor Annett er tilbage. Vores økonomi-controller Kathrine Trolle Mortensen er vendt tilbage efter barsel.

En forårsbuket af computerstik - AV/IT i undervisningslokalerne
Fakultetets IT-afdeling gennemfører løbende vedligeholdelse af vores undervisningslokaler for at sikre, at lokalerne er opdaterede og kan levere billede og lyd i en kvalitet, der matcher de computere, som vi anvender nu. Da vi benytter mange forskellige computere, nye og ældre, Mac og PC, kan det være en udfordring at finde præcis det stik, der passer til ens egen computer. Ifølge IT benytter vi på IOOS i dag fem forskellige stiktyper, hvilket gør det nødvendigt, at vi har de mange stik i lokalerne.
Hvis du er i tvivl om, hvilket stik du skal anvende, så søg hjælp hos IT, der kan vise præcis hvilket, hvor og hvordan stikket skal monteres i din computer. Hvis du ønsker det, så er det også muligt at få dit eget stik til at medbringe i undervisningslokalerne.

Nye ferieregler pr. 1. september 2020 – overgang til samtidighedsferie
Instituttet begynder så småt at få henvendelser omkring de nye ferieregler, der træder i kraft pr. 1. september 2020, hvor alle medarbejdere overgår til samtidighedsferie, dvs. den ferie der optjenes løbende kan også afvikles løbende. På AU’s medarbejderside kan I få overblik over den viden, som vi har på nuværende tidspunkt om overgangen til samtidighedsferie: https://medarbejdere.au.dk/administration/hr/ferie/nye-ferieregler-pr-1-september-2020-overgang-til-samtidighedsferie/

Kortfilm – få et hurtigt overblik over de nye ferieregler her (1:21 minut): https://www.regeringen.dk/nyheder/aftale-om-ny-ferielov/ny-ferielov-film/

I har sikkert flere spørgsmål til den daglige administration, ferievarsling, brøkløn, registrering i AUHRA osv. Vi kender endnu ikke svarene på alle spørgsmål, men I er velkommen til løbende at rette jeres spørgsmål til Health HR - Odontologi og Oral Sundhed odont.health.hr@au.dk eller på instituttet til Christina Rasmussen: cr@dent.au.dk og Linda Jensen: lindaj@dent.au.dk. HR og instituttet samler op på jeres spørgsmål og melder tilbage i takt med, at der kommer svar på de stillede spørgsmål. 

UNDERVISNING, UDDANNELSE OG FORSKNING

Tre plus to er fem – endnu flere IOOS-projekter får EDU-IT-midler
I sidste nyhedsbrev fortalte jeg om tre projekter fra IOOS, men der var faktisk yderligere to projekter, som også har fået bevilliget EDU-IT-midler fra Health. Spændende - tillykke!

Jeanette Lyk og Lise Hove modtager bevilling på 37.828 DKK til digital understøttelse på tandplejeruddannelsen
Projektet er målrettet førsteårsstuderende på tandplejeruddannelsen og har til formål at understøtte de studerendes oplevelse af sammenhænge mellem uddannelsens forskellige fagområder (praktiske og teoretiske, samt naturvidenskabelige og humanistiske). Projektgruppen involverer fjorten undervisere (kliniske og teoretiske) med Dorte Lindelof som projektleder i nært samarbejde med projektets to tovholdere og bevillingshavere.

EDU-IT-bevilling til Raaid Abdulrahman, Sektion for Ortodonti
Raaid Abdulrahman, specialtandlæge i ortodonti og klinisk lærer på tandlægeuddannelsen, har modtaget en bevilling på 150 timer og 5000 DKK til digital understøttelse af undervisningen i ortodonti. Projektets fokus er IT-baseret egen-evaluering, som giver de studerende mulighed for løbende at evaluere deres ortodonti-indlæring i forhold til formålsbeskrivelsen, samt oprettelsen af bedre feedback-forløb for de studerende. Desuden vil der blive lavet et IT-baseret læringsmodul til brug for egenlæring for de studerende.

Rubens Spin-Neto, Sektion for Oral Radiologi, koordinator for udvikling af forskningsprojekter i PrInt-CAPES
IOOS, Aarhus Universitet er et af de forskningscentre, der er blevet udvalgt som partner til Federal University of Uberlândia - UFU i Brasilien i ”Program for Internationalization from the Coordination for the Improvement of Higher Education Personnel” (PrInt-CAPES). Mere end 120 universiteter ansøgte om at indgå i programmet og 11 universiteter blev godkendt som partnere i UFU. Projektperioden er fra september 2019 til august 2022, og forskerne der arbejder inden for dette partnerskab, modtager ca. 500.000 U$ til støtte for udveksling af professorer og studerende i begge retninger.

På baggrund af lektor Rubens Spin-Neto’s samarbejde med UFU, er Rubens blevet udnævnt til koordinator for den internationale udvikling af nogle fælles forskningsprojekter ved IOOS, Aarhus Universitet. Et vigtigt og spændende initiativ.

NYT OM NAVNE

Peter Svensson modtager Acta Odontologica Scandinavica Big Prize
Professor Peter Svensson, Sektion for Orofacial Smerte og Kæbefunktion er blevet tildelt den ærefulde Acta Odontologica Scandinavica Big Prize. Stort tillykke til Peter, som med prisen modtager 50.000 SEK. Peter skal som en del af prisen holde æresforelæsning på CED-IADR/NOF Oral Health Research Congress i Madrid til september.


Jan Tagesen i TV2 Østjylland

Den 7. februar fortalte TV2 Østjylland, med afdelingstandlæge og specialtandlæge i tand-, mund- og kæbekirurgi Jan Tagesen som kilde,  historien om, at de tandlægestuderende via Aarhus Universitets Facebook-profil søger folk til at øve sig på. Opslaget på Facebook blev delt og kommenteret flittigt, og der er kommet rigtig mange henvendelser på baggrund af omtalen.

Rod Moore svarer på spørgsmål på dr.dk
Den 29. januar handlede DR-programmet Sundhedsmagasinet om tandlægeskræk, og i den forbindelse svarede ekstern lektor, klinisk lærer på tandlægeuddannelsen Rod Moore på spørgsmål fra læserne og gav en række gode råd mod tandlægeskræk.  Her kan I læse de mange spørgsmål og svar, og her kan I se programmet.

Dorthe Bindslev interviewet i Weekendavisen
Den 22. februar bragte Weekendavisen et interview med retsodontolog og professor MSODorthe Bindslev om retsodontologernes vigtige arbejde i identifikation, aldersbestemmelse – eller opklaring af snyd i forsikringssager:  Rejsende i katastrofer

Bedste hilsener Siri

Administrativt, Teknisk/administrativ medarbejder, IOOS, Sundhed og sygdom, IOOS, Bevillinger og priser, Videnskabelig medarbejder, Navnenyt