Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyhedsbrev 26 fra Institutlederen

Kære alle, så er der marts-nyt fra instituttet.

27.03.2019 | Siri Beier Jensen

INTERNT PÅ INSTITUTTET

Videndelingsmøder og The Aarhus Model of Dental Education
Som I alle har fået besked om på mail den 19. marts, så handler i morgen torsdags videndelingsmøde om The Aarhus Model of Dental Education. Vi glæder os til at give jer en status på, hvordan arbejdet skrider frem, og hvem der har hvilke ansvarsområder. Jeg vil virkelig opfordre jer til at deltage, og vi regner med, at I har en masse spørgsmål om arbejdet. Vi vil gerne involvere hele huset i processen, så I får på torsdag datoer for en workshoprække, som alle bliver inviteret til. Vi ses klokken 15-16 i Auditorium A.

Indtil sommerferien er der desuden planlagt følgende videndelingsmøder:

24. april kl. 15-16: Diagnostik af cervikale resorptioner v. lektor Liselotte Kirkevang, endodonti, og lektor Louise Hauge Matzen, oral radiologi.

29. april: Præsentation af IOOS data fra arbejdspladsvurdering (APV) 2019 for alle medarbejdere og hvordan vi arbejder videre med handleplaner og opfølgning v. Siri, lektor David Kraft (daglig arbejdsmiljøleder) og APV-følgegruppen.

15. maj: Forslag til ændring i lokaleplan for Institut for Odontologi og Oral Sundhed v. Ole Hovgaard. Når vi når frem til medio maj, så er IOOS lokale-arbejdsgruppen, den tværgående ledelse, og vores lokale samarbejdsudvalg (LSU) fremkommet med forslag til ændring i vores lokaleplan, som vil blive fremlagt på videndelingsmødet med mulighed for gode input og idéer fra alle medarbejdere.

27. juni: Den Højtspecialiserede Behandlingsenhed v. adjungeret professor Dorthe Bindslev & Team.

Og sidst men ikke mindst: fredag d. 28. juni efter vores store dimissionsfestlighed i Aulaen for alle IOOS-uddannelserne, så kan vi alle ønske hinanden god sommer over en bid brød og et glas.

Simulationsklinikken – lidt forsinket
I december skrev jeg, at simulationsklinikken på ”mirakuløs vis” så ud til at blive klar til den planlagte tid – men logistik er ikke nemt, så klinikken bliver lidt forsinket, trods vores ihærdige anstrengelser for at overholde og koordinere alle byggefaserne til punkt og prikke. Det ser ikke ud til at trække ud i mange uger, men jeg er klar over, at det har været og stadig er til stor gene for jer, der har kontor i nærheden. Jeg beklager virkelig det pres, som det har medført i jeres arbejdsdagligdag og håber, at vi meget snart kan indvie den fantastiske state-of-the-art simulationsklinik. 

UNDERVISNING, UDDANNELSE OG FORSKNING

Invitation til lancering af Human First
Den 2. maj lancerer Aarhus Universitet sammen med VIA University College og Region Midtjylland sundhedssamarbejdet Human First – og I er alle meget velkomne. Programmet er ikke helt klar endnu, men det kommer på denne side, hvor I også kan tilmelde jer. Human First handler overordnet om, at partnerskabet i endnu højere grad skal arbejde sammen om forskning, praksis og uddannelse, i første omgang omkring sygdomme og skader i hjernen samt mennesker med rehabiliteringsbehov. 

NYT OM NAVNE

Dorte Haubek får mobilitetsstipendium på 166.450 kr. fra Health
På Sektion for Pædodonti har professor Dorte Haubek modtaget et mobilitets- og sabbatical-stipendium på 166.450 kroner fra fakultetet til et ophold på Melbourne Dental School i Australien. Her skal Dorte udbygge sit internationale netværk på børneområdet og styrke forskningen inden for bl.a. tanddannelsesforstyrrelsen Molar Incisiv Hypomineralisation (MIH).

Peter Svensson er nyt medlem af svensk ekspertpanel
Forskningsrådet i Sverige har anmodet professor Peter Svensson fra Sektion for Orofacial Smerte og Kæbefunktion om at deltage i et ekspertpanel, der bedømmer forskningsansøgninger inden for muskulo-skeletale sygdomme, oral sundhed og maxillofaciale sygdomme. Peter Svensson vil her være med til at vurdere forskningsansøgninger og tildele forskningsbevillinger til de bedste forskningsprojekter. Godt at ekspertviden bliver delt på tværs af landegrænser.

Orofacial sundhed igen i DR

Af rigtig mange grunde er det godt for IOOS, når medierne retter søgelyset mod os, og det gjorde DR igen den 20. marts. Her var jeg i P4 Østjylland i anledning af World Oral Health Day - programmet kan I høre her på P4 eftermiddag.

Bedste forårshilsener Siri

Administrativt, Administration (Faglighed), Teknisk/administrativ medarbejder, IOOS, IOOS, Bevillinger og priser, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder, Arrangement, Forskning