Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyhedsbrev 41 fra Institutlederen

Kære alle, I sne står urt og busk i skjul, det er så koldt derude, dog synger der en lille fugl på kvist ved frosne rude. Vi er mere end halvvejs gennem vinteren – her er februars nyhedsbrev.

17.02.2021 | Siri Beier Jensen

INTERNT PÅ INSTITUTTET

Medarbejdervalg – vores nye studienævn er nu på plads
Der er valgt nye medlemmer til vores to studienævn for hhv. Odontologi (tandlægeuddannelsen) og Oral Sundhed (tandplejer- og klinisk tandteknikeruddannelsen). Studienævnene har ansvar for uddannelsernes form og indhold, studieordninger, behandler dispensationer mv. Studienævnene består af repræsentanter for medarbejdere, forskere og undervisere, og for de studerende. Det er to stærke studienævn, der begge har en god sammensætning af studerende fra hhv. bachelor- og kandidatuddannelsen i odontologi og fra vores to uddannelser til tandplejer og klinisk tandtekniker. De nye studienævn ser nu sådan ud:

Studienævnet for Oral Sundhed

  • Lene Meilstrup Martinussen (studieleder for tandplejer- og klinisk tandteknikeruddannelserne, underviser, formand)
  • Chris Ejlerskov (underviser)
  • Dorte Lindelof (underviser, stedfortræder for formanden)
  • Uwe Henriksen (underviser)
  • Heidi Kjærhede Sejthen (underviser)
  • Jeppe Damm Poulsen (tandplejerstuderende, næstformand)
  • Sam Johnsen (klinisk tandteknikerstuderende)

    Observatører
  • Lars Hilton Lauritzen (tandplejerstuderende)
  • Mette Aakjær (studievejleder og underviser)
  • Helle Hornhaver (koordinator for IOOS Efter- og Videreuddannelse)



Studienævnet for Odontologi

  • Louise Hauge Matzen (lektor, formand)
  • Irene Dige (studieleder for odontologi, stedfortræder for formanden)
  • Golnoush Bahrami Møller (lektor)
  • David Christian Evar Kraft (lektor)
  • Charlotte Bender (klinisk underviser)
  • Karina Herholdt Petersen (tandlægestuderende, bacheloruddannelsen)
  • Barbara Eyolfsdóttir Ellendersen (tandlægestuderende, bacheloruddannelsen)
  • Cecilie Krogsgaard (tandlægestuderende, bacheloruddannelsen)
  • Ellen Holck Kristensen (tandlægestuderende, kandidatuddannelsen, næstformand)
  • Katrine Mølgard Johannsen (tandlægestuderende, kandidatuddannelsen)

Observatør: Helle Tolboe (leder for fællesklinikken)


En stor tak til studielektor på tandlægeuddannelsen Eva Karring og uddannelsesleder for tandplejer- og klinisk tandteknikeruddannelserne Ulla Bæk Lindtoft for en dedikeret og mangeårig indsats med at sikre kvaliteten og udviklingen i vores uddannelser som forpersoner for henholdsvis Studienævn for Odontologi og Studienævn for Oral Sundhed. Også en stor tak til kliniske undervisere på tandlægeuddannelsen Jes Halfdan Nielsen og tandplejeruddannelsen Jensa Ottosdóttir Øregaard for jeres indsats som medlemmer af studienævnene.

Konference: Ligestilling på Institut for Odontologi og Oral Sundhed, Biomedicin, Klinisk Medicin, Folkesundhed, Retsmedicin, Health og Aarhus Universitet?
Den 8. marts afholdes online-konferencen “Gender Equality at AU” for alle medarbejdere og alle med ledelsesansvar. Med udgangspunkt i Aarhus Universitets handleplan for ligestilling 2020-2022 er formålet med konferencen at drøfte arbejdet med at fremme ligestilling for alle medarbejdere på Aarhus Universitet og inspirere til handling. Konferencen arrangeres af Aarhus Universitets Diversitets- og Ligestillingsudvalg. Health vil have en særskilt breakout-session, hvor institutlederne for Biomedicin, Klinisk Medicin, Folkesundhed, Retsmedicin og vores institut præsenterer, hvordan vi påtænker at arbejde med tydeliggørelse af kvalifikationskrav. Det handler om, hvordan vi skaber en arbejdskultur og -miljø, hvor alle kommer i spil, så vi lykkes bedst muligt med at skabe excellent forskning og uddannelse. Hermed en stor opfordring fra mig til, at I deltager, hvis I på nogen måde har mulighed for at prioritere det, og kommer med jeres input til hvad tydelige kvalifikationskrav, ligebehandling, ubevidst bias m.v. betyder på Aarhus Universitet, på Health og på institutterne: Tilmelding og program via universitetets hjemmeside.

Tilbud om LinkedIn-kursus for nybegyndere og letøvede
Som I måske så i fakultetets nyhedsbrev, er der netop annonceret et nyt LinkedIn-kursus for alle interesserede medarbejdere onsdag d. 26. maj 2021 kl. 9-11. LinkedIn ligger i det fagprofessionelle hjørne af de sociale medier og er oplagt til at opbygge videnskabelige netværk og vedligeholde faglige relationer. Så trænger I til en opdatering, eller har I lyst til at komme i gang med LinkedIn, så tilmeld jer kurset, som afholdes af Health Kommunikation. Kurset afholdes på dansk, er gratis, og der er et begrænset antal pladser. Tilmeld jer LinkedIn-kurset via Healths medarbejderhjemmeside og læs mere om kurset i artiklen: ”Kursus: Vil du lære at begå dig på LinkedIn?”

FORSKNING, UDDANNELSE & UNDERVISNING

En lang og udmattende rejse – endnu engang godt gået alle sammen
Det er altid en krævende opgave at gennemføre undervisning og eksaminer, som man som både underviser og studerende oplever som konstruktivt, tilfredsstillende og med højt læringsniveau. I disse fjernundervisnings- og omlægningstider med studerende bag skærmen i stedet for i undervisningslokalet er det en ekstra krævende opgave, som stiller store krav til jer undervisere. Og I gør det virkelig godt! Fremtiden er svær at spå om, og vi ved endnu ikke, hvor længe vi skal fortsætte med online-undervisning og –eksamen, samtidig med at den kliniske undervisning også er udfordret og opretholdes under corona-restriktioner og skærpede hygiejnekrav. Jeg ved, at det er væsentligt mere tidskrævende end vanligt og trækker store veksler på jer fortsat at omlægge al teoretisk undervisning til online-format, og at det er ekstraordinært krævende at holde engagementet og læringen i top online, time efter time, dag efter dag – og oveni det hele også det store arbejde med at melde ind til skemalægningen for hele 2021. Tak fordi I alle sammen arbejder med de vilkår og rammer, vi er underlagt og fortsat holder kampgejsten i at holde vores uddannelser ikke bare kørende, men fortsat på højeste læringsniveau.

NYT OM NAVNE

Hjemmekontoret på forsiden
Aarhus Universitets uafhængige medie Omnibus har været på (virtuelt) besøg hjemme hos lektor Fábio Leite, Sektion for Parodontologi. Det er der kommet en fin lille artikel ud af, som handler om, hvordan det er at arbejde fra hjemmekontoret i så stort et omfang i næsten et år. Og selv om det er en stor udholdenhedsprøve og også ser hyggeligt ud, Fábio, så glæder jeg mig til, som du, at vi kan komme tilbage til vores fysiske arbejdspladser i universitetsparken.

Læs Omnibus-artiklen I begyndelsen var det nyt og spændende at arbejde hjemmefra – nu er det hårdt”.


Pas fortsat godt på jer selv og hinanden.

Vinterhilsener Siri

Administrativt, Sundhed og sygdom, Teknisk/administrativ medarbejder, IOOS, IOOS, Arrangement, Ph.d.-studerende, Forskning, Videnskabelig medarbejder