Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyhedsbrev 43 fra Institutlederen

Kære alle!   Vi nærmer os denne midsommers højdepunkter for os allesammen – (fysisk!) dimission OG vaccination.

23.06.2021 | Siri Beier Jensen

INTERNT PÅ INSTITUTTET

Slut med at ryge på matriklen – vores rygepolitik er opdateret

Fra 31. juli i år er det ikke længere tilladt at ryge lige uden for instituttet. En ændring i rygeloven betyder, at alle uddannelsesinstitutioner, som huser ungdomsuddannelser er omfattet af kravet om ’røgfri matrikel’. Det matcher vores ønske om at være en røgfri arbejdsplads, og vi har derfor opdateret instituttets rygepolitik.

I praksis betyder det:

  • ’røgfri matrikel’: Ansatte, studerende, patienter og gæster må ikke på noget tidspunkt ryge, dampe eller snuse på matriklen.
  • ’røgfri skoletid’: Elever må ikke ryge, dampe eller snuse i skoletiden (kl. 8-16) hverken på eller uden for matriklen.

Er I i tvivl om, hvor matrikelgrænserne går, er der et kort i den opdaterede rygepolitik, som netop er godkendt af vores lokale samarbejdsudvalg (LSU). På vores hjemmeside er der også hjælp at hente, hvis I ønsker at holde op med at ryge.

Spørgsmål, der ikke bliver besvaret i rygepolitikken? Kontakt vores daglige arbejdsmiljøleder David Kraft: dck@dent.au.dk og tlf. 40 63 10 30.

Vær på vagt – cyber-kriminelle forsøger konstant at møffe sig ind
Antivirusprogrammer, firewalls og totrinsbekræftelse bremser mange af de cyber-angreb, som Aarhus Universitet løbende bliver udsat for.

Men det er vores adfærd, der er helt afgørende for, om de IT-kriminelle får adgang til vores systemer, vores penge og ikke mindst vores viden. Vi udgør hver især et smuthul ind i organisationen, og det er derfor vigtigt, at vi er årvågne og kritiske:

  • Vær særligt opmærksom på de såkaldte phishingmails, der er den største IT-sikkerhedstrussel. De kan være truende eller ligne harmløse mails ofte sendt fra hvad der ligner kendte afsendere – slet dem med det samme eller kontakt IT.
  • Brug altid og uden undtagelser @dent.au.dk-mailen, når I kommunikerer som ansatte på instituttet.
  • Gem aldrig forskning eller patientoplysninger på private enheder som computere, tablets, telefoner, drev eller USB-nøgler.

 

FORSKNING, UDDANNELSE & UNDERVISNING

Dimissionen afholdes fysisk og alle undervisere er inviteret
Det er heldigvis blevet muligt at sende vores dimittender godt ud i verden med en samlet, fysisk dimission for alle vores færdiguddannede studerende og elever.

Det bliver d. 1. juli kl. 9-11 i Aula’en.

Prodekan for uddannelse Lise Wogensen Bach er årets festtaler. Dimittenderne kan desværre ikke invitere deres venner og familie med, for så bliver vi for mange i forhold til de gældende retningslinjer, men der er plads til de af jer, som har tid og lyst.

Tilmelding er nødvendig, så vi kan overholde corona-retningslinjerne. Deadline for tilmelding er på fredag d. 25. juni kl. 10.

Du finder program, praktiske informationer og tilmeldingslink her:

https://studier/fagportaler/dimissionsarrangementer-paa-health/

 

Status på en potentiel ny tandlægeuddannelse i Hjørring
Det er nu godt tre uger siden, regeringen fremlagde deres uddannelsesudspil, som bl.a. indebar forslaget om en tredje tandlægeuddannelse i Hjørring. Siden har der ikke været nogen officielle udmeldinger fra minister, regering eller ministerium, så på sin vis er der intet nyt. Vi ved dog, at politikerne forhandler om forslaget i denne uge, og at der ikke kommer nogen afklaring før efter sommer – tidligst.

Som nævnt står vi skulder ved skulder med Odontologisk Institut på Københavns Universitet og med fagorganisationerne, og de sidste uger har vi arbejdet sammen om at kvalificere debatten og beslutningsgrundlaget.

 

Vi har bl.a. skrevet debatindlæggene:

Politiken bragte d. 11. juni 2021 en længere artikel under overskriften: ”Kritik af regeringens plan: Ny tandlægeuddannelse kommer til at mangle undervisere” lige som fakultetet bragte artiklen ”Institutleder: Ny tandlægeuddannelse i Hjørring virker hovedløst” d. 2. juni 2021.

For to uger siden sendte vi et brev til samtlige af Folketingets uddannelsesordførere med faglige og saglige argumenter for de udfordringer som en tredje tandlægeuddannelse vil møde og potentielle konsekvenser for de to eksisterende tandlægeuddannelser. Cirka samtidig sendte Tandlægeforeningen, Ansatte Tandlægers Organisation og Praktiserende Tandlægers Organisation en lang række spørgsmål til uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen. Foreningerne af Specialtandlæger i Ortodonti og Tand-, Mund- og Kæbekirurgi har også debatindlæg på vej.

De politiske vinde blæser mod øget regionalisering og ikke kun på uddannelsesområdet, men vi arbejder fortsat henimod og fortsat med troen på, at fakta og indsigter fra et samlet fagmiljø vil bidrage til kvalificerede politiske beslutninger og en sikring af de to tandlægeuddannelser på Københavns og Aarhus Universitet.

NYT OM NAVNE

Golnoush Bahrami – sektionsleder for Sektion for Protetik
Lektor Golnoush Bahrami trådte til som konstitueret sektionsleder for Sektion for Protetik, da professor Flemming Isidor døde i december 2019. Golnoush har i den mellemliggende periode til fulde løftet alle aspekter af den store ledelsesopgave, og det er derfor en stor glæde for mig, at Golnoush fra d. 1. juni i år ikke længere er konstitueret, men fast sektionsleder for Sektion for Protetik og fast medlem af den tværgående ledelse på IOOS. Jeg ser frem til det fortsatte samarbejde!

Jan Wolff er ny sektionsleder og professor i computerunderstøttet tandpleje og kirurgi
D. 1. juni har vi fået endnu en ny professor på instituttet. Jan Wolff, der stammer fra Finland, har tidligere været ansat på blandt andet ACTA (Academic Center for Dentistry Amsterdam) og Karolinska Institutet i Stockholm. Senest kommer Jan Wolff fra en stilling som adjungeret professor på Universitätsklinikum Hamburg-Eppendorf. Hos os bliver Jan Wolff professor i computerunderstøttet tandpleje og kirurgi på Sektion for Kæbekirurgi og Oral Patologi, hvor han også bliver sektionsleder. Jan Wolff forsker bl.a. i, hvordan avanceret digital teknologi kan forbedre implantologi og rekonstruktion i hoved-hals-regionen. Et varmt velkommen til IOOS og Aarhus Universitet.

Læs mere om Jan Wolff og hans forskning på hjemmesiden – her er også et billede af Jan, så I kan kende det nye ansigt på gangene.

 

Årets undervisere er kåret
Tre af vores kolleger smiler formentlig ekstra bredt. De er nemlig blevet kåret til årets undervisere på IOOS. Vores studerende har i år peget på:

·         Jan Hejle, undervisningstandlæge, tandplejeruddannelsen

·         Britt Hansen Bomberg, faglærer, klinisk tandteknikeruddannelsen

·         Mads Juul, klinisk lærer, tandlægeuddannelsen

Alle tre undervisere er blevet (virtuelt) fejret – og overrasket – med blomster og diplomer af de studerende. Stort tillykke alle tre med den flotte og velfortjente titel.

Bedste hilsener

Siri

Administrativt, Videnskabelig medarbejder, IOOS, IOOS, Navnenyt, Teknisk/administrativ medarbejder, Uddannelse