Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyhedsbrev 56, november 2015

Kære alle   Hermed seneste nyt

24.11.2015 | Thomas G. Jensen

Lodtrækning af VIP medlemmer til Akademisk Råd

Ved udløbet af opstillingsfristen var der ikke opstillet VIP-kandidater fra Biomedicin. Instituttets medlemmer blev derfor fundet ved lodtrækning, og Helle Prætorius, Jens Peter Andersen og Christian Folsted blev trukket ud.

Valg bestyrelsen og Akademisk Råd 23. – 26. november

Vi har kendskab til at fra instituttet opstiller Bertha Beck Mortensen og Jeppe Prætorius til bestyrelsen og Inger Merete Paulsen til akademisk råd.

Høring om flytteplaner & prisniveau i dyrestalden

Husk der er deadline for ændringsforslag på torsdag 26/11. Vi vil gerne takke for de konstruktive kommentarer og ændringsforslag der allerede er kommet. 

Startpakker fra AUFF

Vi har i instituttets ledergruppe besluttet at også i årets sidste ansøgningsrunde med ansøgningsfrist 1/12 kan startpakkerne søges af lektorer og adjunkter ansat de sidste 4 år, som aflønnes af institutmidler. Fra instituttet blev der i de tre første runder afsendt 16 ansøgninger om startpakker, og der er foreløbigt givet bevilling til 2 af ansøgerne. AUFF har meldt ud at i 2016 kan startpakkerne gives til ansøgere ansat inden for det seneste år eller til potentielle kandidater til ansættelse.

Overførsel af annuum

Instituttet vil for at undgå mange omposteringer ift. annuumkontien fra 2015 til 2016 ”overføre” op til 5.000 kr. ubrugte midler pr VIP. Overførslen sker automatisk.

Instituttet arbejdsmiljø 

Instituttet har gennem året haft en række tilsynsbesøg fra Arbejdstilsynet. Der er kun blevet påpeget meget få og små fejl. Senest er 1170-komplekset (Biokemi-bygningen) tildelt en grøn smiley. De flotte tilsynsrapporter er et resultat vi alle kan være stolte af, da det kun er lykkes gennem målrettet arbejde. Arbejdsmiljøorganisationen (AMO) har ydet en flot indsats gennem året og arbejder netop nu hårdt på at lave handlingsplaner for de problemer, der er påpeget i APV’en. AMO holder det årlige fællesmøde den 15. december, hvor de bl.a. vil drøfte de problemer, der ikke har kunnet løses i de enkelte arbejdsmiljøgrupper. Der vil senere blive gjort en oversigt over APV-problemer og tilhørende handlingsplaner tilgængelig.

Der er fortsat problemer med lugtgener i dele af Biofysik-bygningen. Der arbejdes fortsat ihærdigt på sagen, men problemerne er desværre endnu ikke løst.

Institutforum og instituttets samarbejdsudvalg

De næste møder er henholdsvist 15. december og 11. januar. Alle medarbejdere kan foreslå emner til dagsordenen til medlemmerne. Det ligger i forvejen fast, at der på de kommende møder skal drøftes lokal udmøntning af de nye retningslinjer for ansættelse af VIP og TAP og høring af ”Udkast til handlingsplan for flere kvinder i forskning”. Find lister over medlemmerne her: biomed.medarbejdere.au.dk/udvalg-og-moedereferater/institutforum-referater/ og biomed.medarbejdere.au.dk/udvalg-og-moedereferater/samarbejdsudvalg-referater/

Kompetenceudvikling

Instituttets samarbejdsudvalg (LSU) har nedsat en arbejdsgruppe, der skal lægge en plan for Kompetenceudvikling af instituttets TAP-medarbejdere. Arbejdsgruppen er startet med den største TAP gruppe - forskningslaboranter/-bioanalytikere. Arbejdsgruppen har besluttet, at planer for kompetenceudvikling bedst kan besluttes efter en undersøgelse af, hvad behovet er. Vi håber derfor at alle fastansatte VIP og forskningslaboranter/-bioanalytikere vil udfylde et online spørgeskema om kompetenceudvikling der udsendes indenfor de næste par uger. Det tager kun 5 minutter.

Vejledning af Ph.D.-studerende

Ph.D.-vejledere skal være opmærksomme på, at Forskerskolen har udmeldt at Ph.D.-vejlederkursus i løbet af 2 år vil blive obligatorisk for hovedvejledere (med mindre de i forvejen har deltaget i et andet basalt vejlederkursus eller har erfaring med vejledning af mere end 4 Ph.D.-studerende). Fakultetets Ph.D.-skole udbyder kurset ”PhD supervision”, som er henvendt til postdocs, lektorer, kliniske lektorer samt klinikere fra fakultetet eller AUH, som er enten hoved- eller medvejledere for indskrevne ph.d.-studerende eller forskningsårsstuderende på fakultetet. Tilmelding via ph.d.-skolens kursuskalender: service.health.au.dk/modules/Course/mypage/coursecalendar

Kurset er gratis.

Ph.D. studerendes sygdom

Sygefravær kan være en indikator på manglende trivsel, og udgifter til de Ph.D.-studerendes langtidssygdom betales i stigende grad af instituttet. Derfor er det vigtigt at der tages en drøftelse med Forskerskolen om opfølgning på sygefravær hurtigst muligt. Desuden bør der etableres et stærkt vejlederteam om hver Ph.D. forløb. Proforma-vejlederskaber kan ikke accepteres, og det er vigtigt at de der påtager sig vejlederrollen er parate til at tage opgaverne helt og fuldt på sig. Instituttet vil sammen med Forskningsprogramleder Thomas Vorup-Jensen og Forskerskolen sikre den bedst mulige understøttelse af vejlederrollen for VIPerne på instituttet, herunder i sygefraværssituationer. 

Afholdelse af ferie

Medarbejdere, der ikke har planlagt hele deres ferie eller deres særlige feriedage pr. 1. januar 2016, vil i løbet af januar få varslet deres ferie til afholdelse inden udløbet af ferieåret den 1. maj 2016. Det er derfor vigtigt at alle tjekker, om deres ferie er korrekt registreret på mit.au.dk.

T-shirts

Instituttet fået lavet en t-shirt med instituttets navn og AU-logo. T-shirts sælges for 50 kr. via webshoppen på auws.au.dk/t-shirt. Designet kan ses på medarbejderhjemmesiden biomed.medarbejdere.au.dk/index.php

Internationale AIAS fellowships

Næste runde internationale fellowships ved AIAS nu er opslået med frist den 5. februar (til besættelse 1. okt. 2016/1. feb 2017). Opslaget findes her: aias.au.dk/aias-fellowships/aias-cofund-fellowships/

 Lundbeckfonden uddeler fellowships til yngre gruppeledere (10 mio. kr.)

Ansøgningsdeadline 14/12. Mere information:

www.lundbeckfonden.com/Ansøgningsmuligheder-og-frister

Med venlig hilsen

Thomas G. Jensen

Administrativt, Alle grupper, Institut for Biomedicin, Institut for Biomedicin, Administrativt, Navnenyt, Politik og strategi, Politik og strategi