Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyhedsbrev 8 fra Institutlederen

Kære alle! FUSION: Organisationsstrukturen på IOOS er faldet på plads. Vores nye organisationsstruktur er nu gennemarbejdet og vil blive præsenteret på vores videndelingsmøde tirsdag d. 4. april.

17.05.2017 | Siri Beier Jensen

 Godmorgen-møde tirsdag d. 4. april om efter- og videreuddannelses (EVU)-modulet ”Undervisningsklinikassistent” Alle IOOS-klinikassistenterne har det seneste halve år været på fælles efteruddannelse, så de er fagligt rustet til at understøtte de studerendes læringsproces på klinikken. På videndelingsmødet tirsdag d. 4. april fortæller bl.a. Susie Holbech, Helle Hornhaver og kursusdeltagere om intentionerne og resultaterne af efteruddannelsesmodulet ”Undervisningsklinikassistent”. Jeg indleder morgenmødet med nyt fra fusionen. Det hele foregår kl. 7.30-8.00 i auditorium A, og der er morgenkaffe og påskelækkerier til de morgenfriske. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------
UDDANNELSE, UNDERVISNING OG FORSKNING
Vi har verdens 17. bedste tandlægeuddannelse QS World University Rankings opgør hvert år verdens bedste universiteter og fagområder. For andet år i træk er vores tandlægeuddannelse placeret som nr. 17. Til sammenligning er tandlægeuddannelsen på Københavns Universitet nr. 20 på QS-listen, og University of Hong Kong er igen i år nr. 1.

Vi er i øvrigt det fagområde, dvs. uddannelse, på hele Aarhus Universitet, som er højest rangeret på QS-listen. Det er et imponerende flot resultat, der er med til at understrege vores høje faglighed. Det kan vi godt være stolte af! Se årets QS-liste inden for ’dentistry’: www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2017/dentistry Kvote 2-tallene peger på let øget interesse for IOOS-uddannelserne Tallene fra dette års kvote 2-ansøgninger tyder på, at der er efterspørgsel på vores uddannelser. Der er 375 ansøgere til odontologi, og heraf har 124 af dem valgt IOOS som deres førsteprioritet. Det er en stigning på 14,8% i 1. prioritetsansøgninger sammenlignet med sidste år. Der er også fremgang at spore på tandplejeruddannelsen, der i år har modtaget 205 ansøgninger. Det er 10,8% flere end sidste år.

Uddannelsen som klinisk tandtekniker oplever i år en mindre nedgang i ansøgerantallet, der er faldet fra 42 ansøgere i 2016 til 36 ansøgere i år. Den endelige søgning kender vi først, når kvote 1-tallene gøres op i slutningen af juli. Selv om det handler om at få de rigtige og ikke de fleste ansøgere til vores uddannelser, så er det positivt med den store interesse for IOOS-uddannelserne. Tilmelding til online-kursus i undervisning og læring er nu åben.

Garvede såvel som helt nye undervisere på IOOS kan nu tilmelde sig det nye e-kursus i undervisning og læring, InTel. Kurset er udviklet af de fire pædagogiske centre på Aarhus Universitet, og gennemføres via Blackboard. Kurset foregår på engelsk, og man skal regne med at bruge 7-8 timer på kurset i løbet af en uge. Første InTel-kursus begynder 3. maj med tilmeldingsfrist 18. april. Der er begrænset antal pladser på kurset, og tilmeldingen foregår efter først-til-mølle princippet. Læs mere om kurset her dent.medarbejdere.au.dk

Programmet for årets sommerskole er klar IOOS’ sommerskole kan i år tilbyde 16 kurser for hele tandplejeteamet, hvoraf 10 af kurserne er helt nye. Der bliver både udbudt foredrag og arbejdskurser. Sommerskolen ligger i år fra 15.-17. august, og som sidste år er det muligt for IOOS-ansatte at deltage på kurserne i det omfang, der er plads. Sommerskolens program med beskrivelse af de enkelte kurser kan ses her: skt.au.dk/uddannelsepaaskt/efterogvidereuddannelse/sommerskole-paa-ioos/ Tilmelding til sekretær Grete Pedersen grete.pedersen@au.dk og spørgsmål til Helle Hornhaver på hornhaver@dent.au.dk ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- NYT OM NAVNE
Care4BrittleBone-bevilling til Dorte Haubek Fonden: Care4BrittleBone giver 16.350 euro, svarende til godt 120.000 kr., til professor Dorte Haubek fra Sektion for Pædodonti i samarbejde med centerleder Hans Gjørup, Odontologisk Landsdels- og Videncenter, Aarhus Universitetshospital. Sammen udgør de en del af et større odontologisk og medicinsk forskerteam med interesse for osteogenesis imperfecta (OI), og pengene skal bruges til projektet: “Craniofacial and dental characteristics of adult patients with Osteogenesis Imperfecta (OI) and the impact of OI on jaw function and oral health-related quality of life”.

Ann Wenzel og Lise-Lotte Kirkevang modtager projektbevilling: Professor Ann Wenzel, Sektion for Oral Radiologi, og lektor Lise-Lotte Kirkevang har modtaget 113.000 kr. fra Ansatte Tandlægers Organisation (ATO) til to projekter med titlerne: ”Effekten af bevægelse og bevægelsesartefakter på den diagnostiske rigtighed i forbindelse med at opdage periapikale læsioner ved brug af CBCT” og ”Development in endodontic status in a general population. A repeated cohort study”.

Neuroscience Group Young Investigator Award til Fernando Exposto Tillykke til ph.d.-studerende Fernando Exposto fra Sektion for Orofacial Smerte og Kæbefunktion, som vandt 2.-prisen i Neuroscience Group Young Investigator Award by Wiley-Blackwell - Journal of Oral Rehabilitation med en mundtlig præsentation af projektet: “Intramuscular injections of NGF (nerve growth factor) do not cause increased pain referral” ved International Association of Dental Research-konferencen i San Francisco.

God weekend! Siri

Administrativt, Administration (Faglighed), Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Odontologi, IOOS, Navnenyt, Forskning, Videnskabelig medarbejder, IOOS, SKT