Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyhedsbrevet RØMER: Levende videnskab i mailboksen

Vi lever i en underfundig, overraskende, smuk og fascinerende verden. Aarhus Universitet tilbyder alle at følge med i de nyeste fund og tendenser indenfor teknisk- og naturvidenskabelig forskning gennem det populærvidenskabelige webmagasin, RØMER.

24.04.2015 | Rasmus Rørbæk

En forskergruppe har gennem et computerspil fundet en vej til dybere indsigt i den menneskelige tankeproces. Forsker Jacob Sherson (billedet) kan blandt andet afsløre, hvilket køn der er bedst til at løse kvanteproblemer. Læs artiklen "Tankernes atlas" i nyhedsbrevet RØMER.

Kan man lære fugleskræmsler at snakke ”fuglsk”? Hvilken viden gemmer sig i et ton pommes frites? Kan man snart hælde affald i benzintanken? Hvilken betydning har vinduers størrelse på dit helbred? Dette er nogle få af de emner, der er berørt i det populærvidenskabelige webmagasin, RØMER, som udsendes af fakultetet for Science & Technology.

RØMER er Aarhus Universitets populærfaglige nyhedsbrev inden for de naturvidenskabelige og tekniske videnskaber. Her er det muligt at læse et bredt udvalg af interessante nyheder om forskning, undervisning og rådgivning. Nyhedsbrevet henvender sig til alle, der har interesse for, hvordan verden bogstaveligt talt hænger sammen, hvordan den fungerer, og hvordan natur og teknik kan hjælpe mod nye muligheder gennem forskning indenfor Science & Technology.

Redaktionen består af journalister og kommunikationsansatte fra fakultetet, der lægger vægt på at vise den mangfoldighed, som tilsammen udgør den naturvidenskabelige og tekniske forskning på Aarhus Universitet. Nyhedsbrevet kræver ikke en naturvidenskabelig baggrund – det er rigeligt at være almindeligt nysgerrig og have interesse i at følge med i de nyeste forskningsresultater.

Alle er velkomne til at abonnere på nyhedsbrevet, der udkommer cirka otte gange om året. RØMER indeholder altid artikler, som ikke tidligere er offentliggjort og samler desuden op på de nyheder, der løbende udkommer på fakultetets hjemmeside.

Nyhedsbrevet er gratis. Se de nyeste historier på hjemmesiden, hvor det også er muligt at tilmelde sig som abonnent via en simpel webformular.

Samarbejde, Alumne, Ekstern målgruppe, Aarhus Universitet