Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyt besøgscenter – et kighul til fremtidens Universitetsby

Et nyt besøgscenter giver et indblik i, hvordan Universitetsbyen med dens bygninger og arealer, kan komme til at se ud, samt hvordan byggearbejdet skrider fremad. Via illustrationer, billeder, 3D-model og Augmented Reality fungerer besøgscenteret som et lille kighul til fremtiden, og alle, der har lyst, er velkomne til at slå et smut forbi.

15.06.2020 | Signe Opstrup

Det nye besøgscenter i Universitetsbyen har åbent tirsdage og torsdage i juni (fra uge 26) og alle hverdage i juli.

”Vil du gerne vide mere om fremtidens Universitetsby, så kig indenfor i vores nye besøgscenter.”

Sådan lyder opfordringen fra Jørgen Lang, der er direktør i Forskningsfondens Ejendomsselskab A/S (FEAS), som udvikler arealerne og bygningerne i Universitetsbyen i samarbejde med Aarhus Universitet. Han uddyber:

”Målet med besøgscenteret er at skabe et rum, hvor medarbejdere, studerende, naboer og andre interesserede, har mulighed for at komme og følge med i processen og få en fornemmelse af, hvordan Universitetsbyen kan komme til at se ud, når den står færdig. Og til det har vi taget flere forskellige virkemidler i brug”.

Det kan du opleve

Midt i besøgscenteret står en stor 3D-model af Universitetsbyen i polystyren, og i hjørnet kører et slideshow med billeder fra byggepladsen. På væggene hænger 8 store billeder med flotte visualiseringer af Universitetsbyen, som den kan komme til at se ud i 2025.

Derudover har besøgscenteret også sin egen værtinde – eller kustode om man vil – der står klar til at svare på spørgsmål om Universitetsbyen og om det igangværende arbejde med at omdanne området.

Et visit i besøgscenteret byder også på en virtuel rundtur i Universitetsbyen anno 2025. Via Augmented Reality er det nemlig muligt at stå på det centrale torv i Universitetsbyen og få en fornemmelse af fremtidens campus.


I takt med at arbejdet på byggepladsen skrider fremad, vil besøgscentret også løbende udvikle sig med nye billeder og informationer.

Hvor finder jeg besøgscenteret? 

Vil du gerne opleve besøgscenteret, så skal du gå ca. halvvejs ned af Peter Sabroes Gade. Her finder du et skilt, som leder dig ind til besøgscenteret. Centeret har ikke en decideret adresse, men er placeret, hvor det gamle kapel havde til huse.

Hvornår kan jeg kigge forbi?

Du kan slå et smut forbi besøgscenteret på følgende tidspunkter:

Juni (fra uge 26)
- Tirsdage kl. 10.00-12.00
- Torsdage kl. 14.00-16.30

Fra den 6. juli
- Alle hverdage, kl. 10 – 13

Yderligere oplysninger

Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet, Videnskabelig medarbejder, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Ph.d.-studerende