Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyt fra ASU

En kort gennemgang af de vigtigste temaer, som blev behandlet på ASU-mødet den 11. september 2014.

18.09.2014 | Signe Schou

Problemanalysen

Høringsprocessen er afsluttet, og ASU’s B-side har lavet et høringssvar, som er offentliggjort på debatsitet. Rektor Brian Bech Nielsen udtrykte på mødet den 11.9.2014 at han satte pris på, at der allerede nu var kommet mange bidrag og forslag, og at det var vigtigt at få at vide, hvor universitetsledelsen ikke har ramt plet med sit løsningsforslag. Hvis der er gode argumenter for at gøre det anderledes, end universitetsledelsen har foreslået, vil der blive lyttet. Rektor påpegede, at det er vigtigt, at ledelsen får kvalificerede input fra dem, som har den dybe faglighed.

Rektor gjordet det på mødet klart, at der ikke er tale om en spareøvelse, men en omorganisering. Rektor forsikrede, at hvis der bliver tale om, at specifikke medarbejdere skal flyttes, så vil medarbejderne blive inddraget i overvejelserne.

Besøgsrunden

Rektor har netop afsluttet sin besøgsrunde på vicedirektørområderne på AU og sagde, at det havde været en fornøjelse at møde så mange dedikerede medarbejdere. Rektor mente, at det viste, at apatien ikke har ramt AU, og fortalte at debatter og diskussioner har været gode og udfordrende, og at runden har givet mange vigtige input, især i forbindelse med løsningsforslagene til problemanalysen.

Rektor fremhævde desuden, at han havde bidt mærke i en klar advarsel fra de administrative medarbejdere på vicedirektørområderne: Det gode ved den nuværende organisering er, at medarbejderne har fået en meget stærkere faglighed på områder, som er essentielle for AU’s drift og vækst, og det må man ikke smide ud med badevandet.

Økonomi

Seneste prognose viser, at Administrationen holder budgettet for 2014.

Administrativt, Teknisk/administrativ medarbejder, Enhedsadministration, Enhedsadministration, Administrativt