Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyt lønkatalog indgår i aktuelle lønforhandlinger

Når lønforhandlingerne i disse uger går ind i den afsluttende fase, er det med Healths nye lønkatalog som ramme. Lønkataloget sikrer en ensartet og gennemsigtig løndannelse for fakultetets medarbejdere, og i år er det bl.a. opdateret med et nyt afsnit om TAP’ernes løn.

15.04.2020 | Sabina Bjerre Hansen

Healths nye lønkatalog er nu forhandlet på plads. Det gælder frem til og med marts 2023. Foto: Colourbox.

Cirka hvert andet år bliver Healths lønkatalog revideret. I denne omgang er det især indhold til det teknisk-administrative personale, der har fået et løft med et nyt afsnit, afsnit 5, om lønaftaler for TAP. På VIP-siden er der tale om en mindre opdatering.

Lønkataloget er desuden tilpasset, så det nu er sammenligneligt med pendanterne på NAT og TECH. På VIP-siden betyder det fx, at alle individuelt forhandlede tillæg fremover skal være delelige med 5.000 kr., og derfor er bl.a. de forhåndsaftalte tillæg til lektorer og professorer rundet op. Derudover står lønsammensætningerne som noget nyt i bokse under hver stillingskategori.

Det nye lønkatalog er også blevet lettere for medarbejderne at finde rundt i. Fx er alle lokalaftalerne på Health nu samlet bagerst i lønkataloget som bilag og med links til hjemmesiden.

Lønkataloget trådte i kraft den 1. april 2020 og gælder frem til den 31. marts 2023. Det omfatter videnskabeligt og administrativt personale, hvis løn- og ansættelsesvilkår reguleres af overenskomster mellem Finansministeriet og Fællesoverenskomsten for Offentligt Ansattes Organisationer – det statslige område og AC-overenskomsten.


Om Healths lønkatalog

Health fik sit første lønkatalog for VIP-medarbejdere i 2013. Siden da er kataloget blevet udbygget til også at omfatte TAP-medarbejdere, og i dag gælder kataloget for de fleste medarbejdere på fakultetet.

Lønkataloget danner rammen for dialog mellem institutledelse og de forhandlingsberettigede faglige organisationer. Der har tidligere været stor spredning i løndannelsen, og det har skabt både forvirring og uklarheder. Det råder lønkataloget bod på.

Formålet med lønkataloget er at:

  • medarbejdernes løn inden for de givne rammer tilstræbes at modsvare det arbejde og den indsats, den enkelte medarbejder præsterer,
  • skabe sammenhæng mellem strategi, personalepolitik og løn,
  • understøtte åbenhed og synlighed om processer, kriterier og resultater i forbindelse med løndannelsen,
  • lægge vægt på ligebehandling, idet ansatte med sammenlignelige funktioner og kvalifikationer som udgangspunkt skal opnå samme lønniveau, uanset organisatorisk enhed og lønmidlernes kilde.

Du kan læse mere om løn, regler og love vedrørende ansættelse på Healths hjemmeside. Her finder du også lønkataloget på både dansk og engelsk.


Kontakt

HR-partner Annett Bülow Aagaard
Aarhus Universitet, Health HR
Tlf.: 87 16 83 59
Mail: aba@au.dk

Administrativt, Teknisk/administrativ medarbejder, Health, Health, Videnskabelig medarbejder