Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyt vartegn for forskning og behandling på Aarhus Universitetshospital

Region Midtjyllands regionsrådet har godkendt byggeriet af en 14-etager høj bygning med navnet Forum, som bliver et nyt midtpunkt for Aarhus Universitetshospital. Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet flytter en række forskningsenheder og – faciliteter til bygningen.

20.12.2018 | Mette Louise Ohana

Visualisering af Forum

Visualisering af Forum. Er udarbejdet af firmaerne KPC, LINK Arkitektur, SWECO og SLA.

Onsdag gav regionsrådet grønt lys til den 14-etager høje bygning ”Forum”, som skal blive et nyt samlingspunkt på Aarhus Universitetshospital. Forum kommer både til at rumme moderne forskningsfaciliteter, patienthotel, behandlingsfaciliteter og kirkerum. 

Bygningen er det foreløbigt sidste store byggeri på Aarhus Universitetshospital. Med faciliteter for både forskere, læger, patienter og pårørende og med sin centrale placering og mange funktioner bliver det hospitalområdets hjerte. 

Forum er et fælles projekt mellem Aarhus Universitet, Aarhus Universitetshospital, Steno Diabetes Center Aarhus og Folkekirken.

Det bliver et hold bestående af entreprenørfirmaet KPC, LINK Arkitektur, ingeniørfirmaet SWECO og arkitektkontoret SLA, der som totalentreprenør kommer til at stå for byggeriet af Forum. Det skal stå færdigt i 2022.

Stamcellelaboratorium, biobank og diabetesforskning

Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet flytter ind sammen med centrale og fleksible faciliteter til universitetets medicinske forskning. Blandt forskningsenhederne er et stamcellelaboratorium og Psykiatriens Forskningsenhed TNU, ligesom der bliver plads til en biobank og faciliteter til dyreeksperimentel forskning. Forskningsområderne er muliggjort af en investering fra bl.a. Aarhus Universitets Forskningsfond med henblik på at støtte Aarhus Universitets engagement i Forum.

Derudover flytter Steno Diabetes Center Aarhus ind, som skal være et kraftcenter for behandling, forebyggelse, forskning, samarbejde og uddannelse inden for diabetesområdet i hele Region Midtjylland. En stor bevilling fra Novo Nordisk Fonden har muliggjort, at Steno Diabetes Center Aarhus får klinik i bygningen, og at centrets store forskningsaktivitet får laboratorier og kontorer i Forums forskningsfaciliteter.

På de fire øverste etager af Forum bliver Patienthotellet med ca. 60 værelser med udsigt over Aarhus. Patienthotellets spiseområde kommer til at ligge på øverste etage. Etagerne nedenunder kommer til at huse hospitalets afdelinger for Funktionelle Lidelser og Klinisk Farmakologi.

Derudover bliver der bygget et kirkerum, et stillerum og et refleksionsrum samt et tværfagligt videnscenter for eksistentiel og åndelige omsorg. Uden for Forum bliver der anlagt en park med mulighed for rekreation og bevægelse.

Med Forums placering og funktioner vil stort set alle lægefaglige specialer være tilgængelige inden for en radius af ca. 500 m.

Administrativt, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder, Institut for Klinisk Medicin, Health, Forskning, Teknisk/administrativ medarbejder, Health, Ph.d.-studerende, Offentligheden/Pressen