Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyt Wi-Fi til gæster på AU

Fra mandag den 1. februar får gæster på AU adgang til et nyt trådløst netværk, der hedder AU-Guest.

01.02.2016 | Malene Hjulmand Bundgaard

I den forgangne weekend udførte AU IT servicearbejde på universitetets IT-systemer og –services. Ud over vedligeholdelse og optimering af eksisterende IT, åbnedes der i weekenden også op for et nyt trådløst netværk til gæster. 

Sådan får gæster adgang

Ønsker en gæst at få adgang til AU-Guest, logger de ind via deres konto hos en af følgende udbydere:

  • Microsoft
  • LinkedIn
  • Google
  • Facebook

Har gæsten ikke en konto hos en af disse udbydere, kan vedkommende, såfremt denne har et dansk mobilnummer, i stedet få tilsendt en SMS med en kode på sin mobil. Det betyder, at man som vært eller konferencearrangør ikke længere skal oprette login til sine gæster.

Netværket AU-Guest er beregnet til gæster. Ansatte og studerende skal anvende EDUROAM som trådløst netværk. Har man som ansat eller studerende ikke opsat EDUROAM på sin computer, smartphone eller tablet, kan man forbinde sig til AU-Guest netværket, og derefter får man adgang til at installere EDUROAM ved at klikke på AU logoet på den portal, man møder ved login.

På sigt vil AU-Guest erstatte det eksisterende netværk AUWLAN.

Indkøringsperiode 

Når der åbnes op for AU-Guest vil der være en indkøringsperiode, og nogle gæster kan i denne periode risikere, at de ikke kan logge på netværket. AU IT har dog udført en grundig test af netværket forud for idriftsættelsen, og de fleste fejl bør være udbedret.  Hvis man oplever fejl, opfordrer AU IT til, at man sender en mail til sin lokale IT-support og beskriver fejlen. 

Find kontaktinformation til IT-supporten på www.au.dk/it.

Få adgang til AU’s Wi-Fi på www.wifi.au.dk.

Administrativt, Alle grupper, Alle AU-enheder, AU IT, Administrativt