Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Økonomisk saltvandsindsprøjtning til studielivet på Health

Pandemien har sat en effektiv stopper for store dele af studielivet, som vi kender det, og især på trivslen er de studerende hårdt ramt. Fakultetet har derfor stillet en pulje på 420.000 kr. til rådighed for studerende, som skal være med til at sætte gang i foreningslivet og det sociale studiemiljø.

22.04.2021 | Simon Byrial Fischel

En ny pulje på 420.000kr. kan søges af studerende fra Health til aktiviteter, som styrker studiemiljøet og foreningslivet på fakultetet. Foto: Lars Kruse, AU Foto.

To semestre er kommet og gået under hel eller delvis nedlukning, og en undersøgelse af universitetets studiemiljø gennemført i efteråret 2020 viser, at trivslen hos de studerende har lidt et alvorligt knæk. Hele 78 % af de adspurgte studerende mener eksempelvis, at ”corona-situationen fjerner noget af glæden ved at uddanne sig”.

AUs Uddannelsesudvalg har derfor besluttet, at hvert fakultet tildeles en trivselspulje, som skal styrke de studerendes sociale studiemiljø og foreningslivet på fakulteterne. Og særligt de studerende, som er startet på universitetet i efterårssemestret 2020 og forårssemestret 2021, skal tilgodeses.

Health har således fået et tilskud på 120.000 kr., som nu slås sammen med en den eksisterende fakultetspulje på 300.000 kr., som netop er møntet på diverse studenteraktiviteter. Fakultetets studerende vil altså i alt kunne søge 420.000 kr. over to ansøgningsrunder med frist hhv. 1. maj og 15. september 2021.

Puljen kan søges af alle studerende, der er indskrevet på en af Healths uddannelser. Både studentergrupper, studenterforeninger og enkeltpersoner kan søge om midler. Der gives fx støtte til at afholde sociale arrangementer, foreningsaftner, foredrag, debatfora, netværksmøder og til drift af studenterforeninger mm.

Læs mere om, hvordan midlerne søges på studieportalen.

Kontakt

Rådgiver Hanne Johansen
Fakultetssekretariatet, Health
Vennelyst Boulevard 4, bygning 1265, 216
Mobil: 61 26 98 08
Mail: hannejohansen@au.dk

Uddannelse, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder, Health, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Ph.d.-studerende, Studerende, Forskningsårsstuderende