Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Offentlige foredrag i Naturvidenskab: Ulve

Ulve i baghaven: Fokus på et spændende dyr og en ny udfordring i Danmarks natur

03.10.2013 | Studentermedhjælper, Science And Technology Tobias Jensen

Dato tir 15 okt
Tid 19:00 21:00
Sted Søauditorierne, Aarhus Universitet

Foredrag v. Seniorforsker Mark Desholm, Institut for Bioscience - Vildtbiologi og Biodiversitet, Aarhus Universitet

Ulven er tilbage i den danske natur og har skabt megen debat, glæde og bekymring. For mange år siden var ulven almindelig i den danske natur, men hvad er det egentligt for et dyr der er på vej til Danmark og hvordan forholder vi os til et nyt stort rovdyr i de danske skove? Der bliver konflikter mellem ulve og menneske og vores husdyr i fremtiden. Hvordan løser vi dem, og kan vi igen leve med ulven omkring os – uden frygt for at ende som ulvemad? Hvis vi fremover skal forvalte et stort landlevende rovdyr i den danske natur, må vi skaffe os al den viden om ulve vi kan. Hør om andre landes erfaringer med at leve med ulve og om forskning i ulve og deres adfærd.
    Foredraget samler blandt andet op på hvordan ulvenes hyl og dna fra ulvene fortæller os om dyrenes udbredelse, færden og levevis, hvor mange ulve Danmark kan rumme og hvordan vi undgår, at ulve bliver et for stort problem for mennesker og andre dyr i den danske natur. Vel mødt til en aften i ulvenes verden!

 

Links til mere information om pladsreservation og andre foredrag:

 

Alle grupper, Alle AU-enheder
Tags: Offentlige foredrag, ulve, science, biodiversitet, vildtbiologi, offentlige, Institut for Bioscience, Mark Desholm