Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Om Interacting Minds Centre

Forskning i kognition, kommunikation og valgmuligheder. Nøglen til dét at være menneske ligger i specifikke evner for interaktion. Interaktion påvirker vores kroppe, vores tanker, vores hjerner samt den verden, vi lever i. Men vi er kun lige begyndt at forstå selv de mest basale interaktive mekanismer. Vellykket interaktion er afgørende for samarbejde, koordinering og læring.

17.06.2014 | AU Kommunikation

Når det mislykkes, er resultatet forvirring og konflikt. I mange kliniske sygdomme kan interaktioner, der ellers synes automatiske, være svære eller ligefrem umulige.

The Interacting Minds Centre (IMC) udgør en tværdisciplinær platform for forskning i menneskelig interaktion. Centret inddrager forskere fra humaniora, samfundsvidenskab, de kognitive videnskaber, biologi og klinisk forskning. Dette samarbejde er nødvendigt, fordi det er igennem interaktioner, at mennesker bygger verdener, som er både fysiske, økonomiske, symbolske og normative. Derfor forsker vi i samspillet imellem tre forbundne emner: kognition, kommunikation og valgmuligheder. Vi kombinerer disse felter med henblik på at bygge bro imellem emner, der relaterer sig til menneskelig interaktion, hvilket gør IMC til et enestående metodisk og teoretisk center for forskning og undersøgelser.

IMC er finansieret af Aarhus Universitet 2012-16 som en del af universitetets interdisciplinære forskningsinitiativ.

Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet