Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Om tre uger byder vi verden indenfor

På Jens Christians Skous 101 års fødselsdag den 8. oktober indsættes 47 topforskere fra 12 lande og 34 ledende universiteter som Honorary Skou-professorer ved Health. Udnævnelserne er led i fakultetets mål om mere internationalisering.

13.09.2019 | Lise Wendel Eriksen

47 ledende forskere fra hele verden indsættes som Honorary Skou-professorer på Health netop den dag, nobelpristager Jens Christian Skou ville være fyldt 101 år. Foto: AU

Når fakultetet udnævner de knap 50 nye internationale professorer som Honorary Skou-professorer ved en indsættelsesceremoni den 8. oktober, er det også det officielle startskud til at knytte Health tættere til den internationale forskningsverden.

Skou-professorerne bidrager til fakultetets mål om at være en mere internationalt rettet forskningsinstitution. Samarbejdet med de ledende forskere skal bringe nye perspektiver til undervisningen, styrke relationerne til førende forskningsenheder i udlandet og etablere fælles forskningsprojekter.

De adjungerede Skou-professorer skal deltage aktivt i det faglige arbejde på institutterne. Det kan eksempelvis være som gæsteundervisere og medvejledere på ph.d.-projekter eller i form af fælles forskningsprojekter og fælles fondsansøgninger.

Hver Honorary Skou-professor har en såkaldt ’champion’ tilknyttet – en fagligt beslægtet kollega fra et af institutterne. Den tilknyttede champion skal være vært for Skou-professoren og sikre, at den internationale kollega indlemmes i fagmiljøerne, og at samarbejdet hjælpes i gang.

Se listen over Honorary Skou-professorer og deres champions

Indsættelsesceremoni på Skous 101-årsdag

Ved arrangementet Honorary Skou Inauguration Day den 8. oktober i Søauditoriet byder Rektor Brian Bech Nielsen og dekan Lars Bo Nielsen de 14 kvindelige og 33 mandlige forskere velkommen til universitetet. Fire af de nyudnævnte Skou-professorer holder oplæg, og herefter indsættes alle de inviterede forskere officielt som Honorary Skou-professorer på Health.

Dagen begynder for langt de fleste Skou-professorer med lokale arrangementer på institutterne og afsluttes med fælles middag på Varna Palæet. Det hele sker i øvrigt på dagen, hvor nobelprismodtageren Jens Christian Skou ville være fyldt 101 år.

Læs mere om indsættelsesceremonien Honorary Skou Inauguration Day

Kontakt

Dekan Lars Bo Nielsen
Telefon: 87 15 20 07
Mail: larsbo@au.dk

Arrangement, Forskning, Videnskabelig medarbejder, IOOS, Health, Navnenyt, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Klinisk Medicin, Samarbejde, Offentligheden/Pressen