Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

“One-minute-madness" på Katrinebjerg

Steffen Grarup fra Uber Technologies er blandt talerne, når Aarhus Universitet, It-forum og It-vest inviterer studerende og virksomheder til karrieredag. Der vil være rift om de nyuddannede it-studerende, lyder det fra it-virksomheden Systematic, der aktuelt skal ansætte 15 nyuddannede it-folk til sommer.

23.04.2015 | SEBASTIAN CAPPELEN

Fredag den 8. maj står IT-byen Katrinebjerg i karrierens tegn for de mere end 2.500 studerende, der læser en it-uddannelse på Aarhus Universitet. Her kan virksomheder finde den rette it-medarbejder til et studie- eller fuldtidsjob. Og de studerende kan få input og gode råd til jobsøgningen og en aktuel opdatering af arbejdsmarkedet. 

Det er første gang at Katrinebjerg Karrieredag finder sted og dagen bliver åbnet med en underholdende og hæsblæsende lyn-præsentation, som man kalder “one-minute-madness”, hvor alle virksomheder og uddannelsesretninger har ét minut til at præsentere sig selv. De følgende timer har de studerende mulighed for at besøge virksomhederne ved stande i messeområdet. De studerende får udleveret en smørebrødsseddel, hvor de kan krydse af, hvem de gerne vil mødes med.

“Vi bruger lyn-præsentationen til at skabe en forbindelse med det samme til virksomheden. Vi tror at det intense og kompakte format med one-minute-madness kombineret med traditionel messe kan være med til at give en ekstra dimension," fortæller Søren Poulsen fra Institut for Datalogi på Aarhus Universitet, der står bag karrieredagen.

Arrangementet sluttes af med en keynote af Steffen Grarup fra Uber Technologies.

Dorte Gade, Vice President hos Systematic, der er en af de virksomheder, der deltager i dagen, mener, at det er forfriskende, at præsentationen sker på en lidt hurtigere måde. 

"Det er en frisk måde at nytænke det på. For både os og de studerende gælder det dog stadig, at vi skal fange hinanden efterfølgende, så vi kan snakke tingene ordentligt igennem. Det er der, at magien sker og derfor tager vi også nogle af vores udviklere med så de kan snakke fagsprog med de studerende. Det er en god måde at finde det bedste match på. Hos os får de nyuddannede mulighed for at bruge deres kompetencer og gøre en forskel i samarbejde med vores kunder,” fortæller hun. 

Har aktuelt brug for 15 nyuddannede
Systematic udvikler it-systemer og laver skræddersyede løsninger til kunder inden for de offentlige og private, og ifølge Dorte Gade er der nok at tage fat på. De har aktuelt brug for 15 nyuddannede her til sommer.

“I branchen har vi i længere tid kunnet bruge alle dem, der bliver uddannede. Det tror jeg også godt, at de studerende kan mærke. Nogle gange læser man i jobopslag, at ansøgerne skal have flere års erfaring. Vores budskab er, at vi rigtigt gerne vil ansætte de nyuddannede. Vi har et godt set-up, hvor de kan komme ind og få et relativt stort ansvar med det samme, mens de naturligvis bliver fulgt af en mentor, så de har mulighed for at udvikle sig mest muligt indenfor vide rammer. Sidste år ansatte vi samme antal nyuddannede, så for de it-studerende handler det bare om at blive færdige. Hos Systematic bidrager vi gerne til samarbejdet om at uddanne flere, for der er brug for dem. Vi ansætter også løbende studerende, der ofte bliver i virksomheden, når de er færdige med studierne," fortæller hun.

Katrinebjerg karrieredag 2015 er fredag den 8. maj kl. 10.30-14.30 og foregår i Peter Bøgh auditoriet i Nygaard Bygningen, Finlandsgade 21, Aarhus N.

Læs mere på www.kdag.au.dk og følg med på eventsiden www.facebook.com/events/353524628185817

Arrangement, Ekstern målgruppe, Aarhus Universitet, Offentligheden/Pressen