Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Orientering om den planlagte proces for afskedigelser og mulige afværgeforanstaltninger.

Den 4. maj blev der afholdt ekstraordinært LSU-møde, hvor der blev drøftet den igangværende besparelsesproces og mulige afværgeforanstaltninger.

11.05.2016 | Kristjar Skajaa

Kære medarbejdere ved Institut for Klinisk Medicin

(sendt på e-mail til alle den 10. maj 2016)

Vi har den 4. maj afholdt ekstraordinært LSU-møde, hvor vi drøftede den igangværende besparelsesproces og mulige afværgeforanstaltninger. Afledt af mødet har fællestillidsrepræsentanterne og jeg forhandlet en lokalaftale om senior- og fratrædelsesordninger på plads for instituttets medarbejdere.

Lokalaftalen er et forsøg på at begrænse antallet af afskedigelser og gælder i perioden 9. – 25. maj 2016. 

Alle som måtte være interesserede i at indgå en senior- eller fratrædelsesordning skal være velkomne til at henvende sig til deres tillidsrepræsentant, undertegnede, sekretariatsleder Linda Ibsen eller HR Partner Pia Lind Lunau Kristensen. Jeg vil løbende vurdere alle indkomne ansøgninger – konkret og individuelt - med henblik på at afklare, om instituttet kan imødekomme ansøgningen.

LSU er indkaldt til fornyet møde den 2. juni, hvor jeg vil orientere om effekten af de iværksatte af-værgeforanstaltninger og den indflydelse, de måtte have fået på antallet af afskedigelser. LSU vil ligeledes drøfte de endelige kriterier for de påtænkte afskedigelser. Jeg vil naturligvis orientere Jer alle om udfaldet af det ekstraordinære LSU-møde umiddelbart efter mødet den 2. juni.

Den kommende proces for de planlagte afskedigelser

Torsdag den 9. juni 2016 vil jeg udlevere partshøringsbreve til de påtænkte afskedigede medarbejdere.

Jeg skal derfor bede alle ansatte på IKM om at være tilgængelige på mail torsdag den 9. juni i tidsrummet kl. 8.00 – 8.30.

I erkendelse af at mange har meldt kritisk tilbage i forhold til at blive ringet op, har jeg sammen med LSU besluttet, at de berørte medarbejdere modtager en mail med angivelse af mødetid- og sted for udlevering af partshøringsbrevet. Alle de berørte medarbejdere vil således senest kl. 8.30 vide besked om, hvor og hvornår de skal møde. Tillidsrepræsentanterne vil dagen forinden være orienteret om antallet af påtænkt afskediget indenfor deres respektive faggrupper, og vil således være til rådighed for de berørte medarbejdere i løbet af torsdag. Man er også velkommen til at vælge en anden bisidder end tillidsmanden.

Vi vil selvfølgelig i det omfang, at det overhovedet er muligt, forsøge at hjælpe de berørte medarbejdere til omplacering på universitetet.

Hilsen Kristjar

Kristjar Skajaa
Institutleder, speciallæge, PhD
Direkte tlf.: 7845 9000
E-mail: kristjar.skajaa@clin.au.dk

 

 

 

Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Klinisk Medicin, Institut for Klinisk Medicin, Politik og strategi, Videnskabelig medarbejder