Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Peder Berg får europæisk pris for nyreforskning

Læge og ph.d.-studerende Peder Berg fra Aarhus Universitet er årets modtager af den europæiske pris Gerd Döring Award, der anerkender unge forskere. Han modtager prisen for sin forskning i nyrens regulering af kroppens syre-base-balance.

31.05.2021 | Eva Kristina Hindby Koszyczarek

Peder Berg anerkendes for sin indsats for patienter med cystisk fibrose. Foto: Nikolaj Falk Jakobsen

Peder Berg anerkendes for sin indsats for patienter med cystisk fibrose. Foto: Nikolaj Falk Jakobsen

Cystisk fibrose er en alvorlig arvelig sygdom, som skyldes gendefekter i en ionkanal kaldet CFTR. Peder Berg fra Institut for Biomedicin har sammen med en gruppe forskere fra Aarhus Universitet, Aarhus Universitetshospital og Regensburg Universitet i Tyskland undersøgt, hvilken rolle CFTR spiller for nyrens håndtering af base.

Formålet med forskningsprojektet er at forbedre behandlingen af patienter med cystisk fibrose. Forskerne har bl.a. udviklet en ny funktionstest, som skal måle behandlingseffekter af ny medicin hos den enkelte patient ved hjælp af urinprøver.

The European Cystic Fibrosis Society står bag uddelingen af prisen, som Peder Berg får sammen med 5.000 euro øremærket til forskning.

Kontakt

Læge og ph.d.-studerende Peder Berg
Aarhus Universitet, Institut for Biomedicin
Mobil: 2757 1481
Mail: peder.berg@biomed.au.dk

Bevillinger og priser, Forskning, Offentligheden/Pressen, Health, Health, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder, Institut for Biomedicin, Teknisk/administrativ medarbejder, Ph.d.-studerende