Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Per Kallestrup modtager ”Medicines for People”-prisen

Studenterforeningen Universities Allied for Essential Medicines (UAEM) har netop uddelt en forskerpris til forsker og læge Per Kallestrup. Han modtager prisen for sin særlige indsats for at sætte fokus på global sundhed.

17.11.2015 | Christina Lund Højfeldt

Studenterforeningen Universities Allied for Essential Medicines (UAEM) har netop uddelt en forskerpris til forsker og læge Per Kallestrup.

Studenterforeningen Universities Allied for Essential Medicines (UAEM) har netop uddelt en forskerpris til forsker og læge Per Kallestrup.

”Medicines for People”-prisen går i år til forsker og læge Per Kallestrup. Prisen bliver får han for at sætte global sundhed på dagsordenen. Det er studenterforeningen Universities Allied for Essential Medicines (UAEM), der står bag kåringen.

Per Kallestrup er leder ved Center for Global Sundhed på Aarhus Universitet (GloHAU). Centerets formål er at undersøge, hvordan man gennem primærsektoren kan løfte den globale sundhedstilstand.

Gennem forskning og undervisning afdækker centeret hvilke faktorer, der har indflydelse på den globale sundhed og hvordan forskellige modeller for sundhedsfinansiering kan øge adgangen til sundhedsydelser. Alt sammen initiativer, der skal forbedre den globale sundhed.

Prisen tildeles for et bredt engagement og en særlig indsats

Per Kallestrup og centerets arbejde læner sig meget tæt op ad temaet for UAEM’s Access to Medicines week, der i år satte fokus på WHO’s aftale om, at medicin skal udvikles på grund af patienters behov frem for et ønske om profit.

Det er et emne, som mange ikke har hørt om, men som er meget relevant, da det også har betydning for prissætning af ny medicin i rige lande som Danmark, Norge og USA, og altså ikke kun lav- og middelindkomstlande.

Desuden er Per Kallestrup formand for det internationale udviklingsprogram “Partners in Practice” under Dansk Selskab for Almen Medicin. Programmet har til formål at udvikle og implementere udviklingsprojekter inden for almen praksis og er på nuværende tidspunkt til stede i Rwanda og Nepal.  Begge lande er lavindkomstlande, hvor en styrkelse af sundhedssektoren giver mening.

Læs mere om Make Medicines for People Not for Profit

Om UAEM: Universities Allied for Essential Medicines (UAEM) er en tværfaglig international studenterorganisation, som arbejder på at forbedre adgang til medicin globalt. I Aarhus har foreningen medlemmer fra Medicin, Statskundskab, Økonomi og Jura. I Danmark er UAEM en del af IMCC - International Medical Cooperation Committee, som er en studenterorganisation og NGO med det erklærede formål at forbedre verdens sundhed. UAEM har to overordnede formål; at skabe større adgang til livsvigtig medicin i udviklingslande ved indførelse af socialt ansvarlige patenter, og at skabe større fokus på forskning inden for oversete tropiske sygdomme, som rammer verdens fattigste.

Yderligere oplysninger

Lektor, Ph.d., Praktiserende Læge Per Kallestrup
Aarhus Universitet, Institut for Folkesundhed
Mobiltelefon: 20926528
per.kallestrup@ph.au.dk

 

Navnenyt, Videnskabelig medarbejder, Institut for Folkesundhed, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Studerende, Offentligheden/Pressen