Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

PhD Day 2016 sætter videnskaben fri

Årets Ph.d. Dag på Aarhus Universitet, Health, vil provokere videnskabelige dogmer under overskriften ”Set Science Free”. Men derudover er den som altid ét stort netværksarrangement for ph.d.-studerende og deres vejledere.

11.01.2016 | Kirsten Olesen

Diskussioner og paneldebatter vil i år tage afsæt i spørgsmålet om, hvad der får forskere til at tænke nyt og vende tankerne på hovedet. Foto: Lars Kruse, AU

Videnskabelig vanetænkning vil blive udfordret, når PhD Day 2016 folder sig ud på Aarhus Universitet, Health fredag 22. januar under temaet ”Set Science Free”.

Arrangementet samler de flere hundrede sundhedsvidenskabelige ph.d.-studerende og deres vejledere samt internationale gæster i ét stort netværksarrangement i Søauditorierne på Aarhus Universitet, efterfulgt af fest og faglige prisuddelinger.

Årets hovedtaler er den britiske videnskabsmand og tænker Rupert Sheldrake, der ikke mindst er kendt for sine innovative tanker om videnskab og vanetænkning. Hans tale vil – som han selv siger det – ”vende videnskabens fundamentale dogmer om, så de bliver til spørgsmål, der åbner op og sætter gang i nye muligheder”.

Skal rokke ved tanker og ideer

Så programmets diskussioner og paneldebatter tager afsæt i spørgsmålet om, hvad der driver forskningen fremad og får forskere til at tænke nyt og vende tankerne på hovedet: 

”Vi har med andre ord inviteret Rupert Sheldrake i håb om, at han vil provokere vores tanker og ideer og bidrage til at kaste lys over både udfordringer og muligheder bag god forskning”, siger professor Ebba Nexø og ph.d.-studerende Christoffer Tobias Witt fra arrangementets Organising Committee. 

“Vi håber, at alle ph.d.-studerende, vejledere og andre, der møder op på dagen, bagefter vil vende tilbage til deres studier med masser af ideer til at slippe deres egen forskning fri – naturligvis inden for de begrænsninger og regler, man er nødt til at acceptere”, tilføjer de. 

Forsker-battle og prisuddelinger

Sædvanen tro omfatter årets Ph.d. Dag også uddeling af The Fogh-Nielsen Legacy på i alt 125.000 kr. De tre legater tildeles tre unge forskere efter en forsker-battle som er én af dagens store attraktioner. Desuden uddeles vejlederprisen, the JCD Prize på 25.000 kr.. Prisen er opkaldt efter professor Jens Christian Djurhuus, Aarhus Universitet.

Legater og pris bliver overrakt i forbindelse med aftenens festmiddag.

  • Find dagens program her

 Fakta:

  • Rupert Sheldrake er uddannet på Cambridge og Harvard universiteter og ph.d. i biokemi fra Cambridge, forfatter til over 80 videnskabelige artikler og 11 bøger.  
  • Han har bl.a. skrevet bogen Science Set Free (The Science Delusion i UK) fra 2012.
  • Modtog i 2015 The Lucia Cianci Prize for innovativ tænkning, lige som det schweiziske Duttweiler Institute i 2013 placerede ham blandt de 100 førende ”Global Thought Leaders”. 

Yderligere oplysninger:

Professor Ebba Nexø
Fmd. for Organising Committee, PhD Day
Aarhus Universitet
Tlf. 7846 3083
enexo@clin.au.dk

Talentudvikling, Sundhed og sygdom, Alle grupper, Ekstern målgruppe, Health, Arrangement, Institut for Folkesundhed