Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

PhD Day 2017: Keep it simple

Tre legatmodtagere varmede de mere end 500 deltagere til PhD Day 2017 op med korte forskningsforelæsninger. Herefter bød dagen på et miks af posters- og oral præsentations, key note lectures og uformelt samvær.

01.02.2017 | Henriette Stevnhøj

PhD Day 2017 havde teamet: Keep it simple.

 

Konstitueret dekan, Ole Steen Nielsen, bød velkommen til PhD Day for ’første og sidste gang som dekan’. I sin velkomsttale understregede han dagens emne; ’Keep it simple’ ved at huske de unge forskere på at benytte sig af få, men stærke virkemidler, når de skal formidle deres forskning – både når det gælder posterpræsentationer og i forbindelse med udformning af fondsansøgninger.

 

Karthiga Thavachelvam, formand for PhD Association, citerede Albert Einstein i sin velkomsttale: ”Hvis du ikke kan forklare det simpelt, er det fordi, du ikke har forstået det godt nok”.

 

Traditionen tro begyndte PhD Day med oplæg af de tre finalister til Fogh-Nielsen-legatet. Spændingen om, hvem der vandt 1. prisen for bedste performance, blev først udløst ved aftenfesten. Alle tre legatmodtagere var i år fra Institut for Biomedicin. Læs her, hvordan legatet blev fordelt. 

 

Ph.d.-studerende Junjing Su var første Fogh-Nielsen-finalist på scenen. Junjing Su forsker i det komplekse samspil mellem hjertet, lungekredsløbet og blodtrykket. 

Ph.d.-studerende Morten Nørgaard Andersen indtog scenen som nr. 2 og præsenterede sin forskning: Immunsystemets betydning for udvikling og behandling af kræftsygdomme. 

Maria Primo, ph.d.-studerende, var sidste finalist i kampen om den største portion penge i Fogh-Nielsen-legatet. Hun forsker i kroppens egen regulering af immunsystemets celler ved autoimmune sygdomme.

 

PhD Day er en årligt tilbagevendende begivenhed på Health, der giver mulighed for at indvie andre ph.d.-studerende og -vejledere i ens ph.d.-projekt.

 

Mina J. Bissell fra Lawrence Berkeley National Laboratory var en af dagens keynote speakere.  

PhD Day er også en dag, som indbyder til at dyrke netværk og snakke med kolleger og ph.d.-medstuderende mellem oplæggene. 

Arrangement, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder, Graduate School of Health, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Health, Ph.d.-studerende