Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

PhD Day 2022: Diversitet på plakaten

Når Health den 21. januar afholder den årlige PhD Day bliver det med et særligt fokus på diversitet i den akademiske verden. Hvis du er vejleder eller bare er nysgerrig på ph.d.-forskningen, så kom med og støt op om vækstlaget på Health.

18.11.2021 | Simon Byrial Fischel

Når Health igen inviterer til PhD Day, bliver det med særligt fokus på diversitet i den akademiske verden. Foto: Simon Fischel, Health Kommunikation.

Fredag d. 21. januar går det løs igen. Hundredevis af ph.d.- og forskningsårsstuderende samles i Søauditorierne til årets største event på Health.

Traditionen tro er programmet fyldt med posterpræsentationer, flash-talks og oplæg – og selvfølgelig en særligt inviteret keynote speaker, som skal kickstarte dagens program.

I år er valget faldet på lektor Christine Parsons fra Interacting Minds Center, Institut for Klinisk Medicin og næstformand for DANWISE (Danish Society for Women in Science). Hun skal tale om ligestillingsproblemet i den akademiske verden, og hvordan vi løser det.   

Se videoen, hvor en gruppe ph.d.-studerende slår tonen an til årets keynote-præsentation om diversitet i den akademiske verden:

Ifølge Fábio Renato Manzolli Leite, som er lektor og formand for PhD Days organiseringsudvalg, er det et helt oplagt emne at tage op, når de ph.d.-studerende er samlet.    

”At fremme mangfoldighed og skabe lige muligheder uanset køn, etnicitet, seksuel orientering, kulturel og religiøs baggrund er vigtigt for mange af vores ph.d.-studerende, som ønsker at forske på lige vilkår. Mangel på mangfoldighed, og derfor på mangfoldige rollemodeller at spejle sig i, kan virke frustrerende og nedslående – især når du lige har startet din akademiske karriere. Det kan få dig til at tvivle på, om du virkelig har en fremtid i den akademiske verden,” siger Fábio Renato Manzolli Leite.

”Ubalancen i køn er et emne, som de ph.d.-studerende i organisationsudvalget fandt særligt påtrængende, så vi besluttede at kontakte organisationen DANWISE for at få et tip til en keynote, der kunne tale om emnet ’diversitet i den akademiske verden’. De førte os til Christine Parsons, som vi er meget glade for at have til at åbne dagens program,” fortsætter han.

JCD-prisen

Til PhD Day kårer fakultetets ph.d.-studerende årets vejleder, som de tildeler JCD-prisen. Er du ph.d.-studerende med en særligt dedikeret og inspirerende vejleder, kan du stadig nå at indstille hende eller ham frem til 7. december 2021.

3R-prisen

Der er også en pris at hente for ph.d.-studerende, som i årets løb har arbejdet aktivt med 3R i deres dyreforsøg (Replacement. Refinement. Reduction.). Kender du en ph.d.-studerende, som har implementeret mere skånsomme metoder til dyreforsøg, så skriv din indstilling inden 26. november 2021.

Fogh-Nielsen-konkurrencen

Et af ph.d.-dagens absolutte højdepunkter er Fogh-Nielsen-konkurrencen. Her dyster tre af fakultetets skarpeste ph.d.-studerende på både forskning og præsentationsteknik, og på højkant er den største bid af legatsummen på 125.000 kr. Navnene på de tre finalister afsløres d. 13. januar 2022 i første nummer af Inside Health i det nye år, hvor du kan se en kort video med hver af de tre finalister. 

Se hele programmet for PhD Day 2022 og læs mere om arrangementet på PhD Day-hjemmesiden. 

Kontakt

Formand for organiseringsudvalget, lektor Fabio Renato Manzolli Leite
Aarhus Universitet, Institut for Odontologi og Oral Sundhed
Mobil: 53 77 45 57
Mail: fabio@dent.au.dk

 

Arrangement, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder, Health, Health, Forskning, Offentligheden/Pressen, Graduate School of Health, Ph.d.-studerende, Teknisk/administrativ medarbejder