Døgnåbne ambulatorier for patienter med akut forværring af kronisk sygdom
09.06.2021 |
Dato | tir 29 jun |
Tid | 13:00 — 15:00 |
Sted | Online |
Tirsdag d. 29. juni kl. 13.00 forsvarer Anders Damgaard Møller Schlünsen sin ph.d.-afhandling med titlen "Acute exacerbation of chronic conditions: Evaluation of an inter sectorial intervention to integrate and optimise treatment and follow-up".
Døgnåbne ambulatorier er foreslået som en metode der kan forbedre patientforløbene for patienter med kronisk sygdom i ambulante forløb. Tidligere studier har vist lovende resultater, men studierne har været udført i designs af lav kvalitet. For første gang undersøges effekten af døgnåbne ambulatorier i et sammenlignenden studiedesign i et nyt ph.d.-projekt fra Aarhus Universitet, Health.
2015 indførte Regionshospitalet Silkeborg i samarbejde med almen praksis og Silkeborg Kommune døgnåbne ambulatorier (Fleksible Indlæggelser) som gjorde, at patienter i langvarige ambulante forløb med specifikke kroniske sygdomme (kronisk obstruktiv lungesygdom, hjertesvigt, hjerteflimmer, inflammatorisk tarmsygdom og leversvigt) kunne kontakte hospitalet 24/7 i tilfælde af symptomer på akut forværring af den kroniske sygdom. Dette ph.d. projekt har sammenlignet forbruget af sundhedsydelser på tværs af sektorerne samt dødelighed imellem patienter med adgang til de døgnåbne ambulatorier og tilsvarende patienter der ikke havde adgang. Resultatene viser, at patienter med adgang til døgnåbne ambulatorier havde færre indlæggelser, sengetimer og kontakter til lægevagten, men flere ambulante kontakter. Der var ingen forskel i antallet af kontakter til almen praksis i dagtid eller i dødeligheden imellem grupperne.
Ovenstående resumé er skrevet af den ph.d.-studerende.
Forsvaret er offentligt og finder sted online. Læs den vedhæftede pressemeddelelse for yderligere information.
Ph.d.-studerende Anders Damgaard Møller Schlünsen
Mail: anders.moeller@clin.au.dk
Tel.: (+45) 60481902