Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ph.d.-forsvar: Christine Ahrends

Uncertainty and predictability of human brain dynamics at rest, during auditory processing, and under LSD

05.07.2021 | Graduate School of Health

Dato ons 07 jul
Tid 14:00 16:00
Sted Samfundsmedicinsk Auditorium, bygning 1261, lokale 101, Aarhus Universitet, Bartholins Allé 2, 8000 Aarhus C

Onsdag d. 7. juli kl. 14.00 forsvarer Christine Ahrends sin ph.d.-afhandling med titlen "Uncertainty and predictability of human brain dynamics at rest, during auditory processing, and under LSD".

Hjernen er ikke et statisk, men ændrer sin konfiguration over tid, hvilket muliggør udførelsen af komplekse funktioner. De mønstre, som hjernen ændrer sig i over tid (hjernedynamik) kan forklare forskellige aspekter af adfærd og bevidsthed. Dette ph.d.-projekt undersøgte rollen af forudsigelighed og usikkerhed i menneskets hjernedynamik ved at anvende eksempler fra hjernen under hvile, under auditiv behandling og under LSD. Ved hjælp af modeller for statisk og dynamisk hjernefunktion testede forskningen, om det er muligt at forudsige, hvordan en persons hjerne vil reagere på en fremtidig opgave og viste, at der er usikkerhed forbundet med de mønstre, som hjernen ændrer sig i over tid. Projektet fandt ud af, at graden af usikkerhed i hjernedynamikken kan være relateret til en ændret bevidsthedstilstand induceret af psykedeliske stoffer. Uden usikkerhed ville hjernen ikke kunne tilpasse sig sit miljø og i stedet kun følge en forudbestemt vej. At forstå usikkerhedens rolle i hjernedynamikken har stort potentiale i forhold til at bidrage til at blive klogere på den menneskelige bevidsthed og den tidsmæssige organisering af den raske hjerne.

Ovenstående resumé er skrevet af den ph.d.-studerende.

Forsvaret er offentligt og finder sted i Samfundsmedicinsk Auditorium, bygning 1261, lokale 101, Aarhus Universitet, Bartholins Allé 2, 8000 Aarhus C. Læs den vedhæftede pressemeddelelse for yderligere information.

Kontakt:

Ph.d.-studerende Christine Ahrends

Mail: christine.ahrends@cfin.au.dk

Tel: (+45) 50491191

Læs hele pressemeddelelsen

Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Graduate School of Health, Graduate School of Health, Ph.d.-studerende, Institut for Klinisk Medicin, Videnskabelig medarbejder, Health