Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ph.d.-forsvar: Christine Rohr Thomsen

Kvantitativ elastografi af livmoderhalsen – En guideline og udvikling af en kraftmåler

10.08.2021 | Graduate School of Health

Dato fre 27 aug
Tid 11:00 13:00
Sted Auditoriet v. læringscenteret, Indgang B, Regionshospitalet Randers, Skovlyvej 15, 8930 Randers NØ

Fredag d. 27. august kl. 11.00 forsvarer Christine Rohr Thomsen sin ph.d.-afhandling med titlen "Quantitative elastography of the uterine cervix - A guideline and the development of a force-measuring device".

Livmoderhalsens biomekaniske styrke er vigtig for et succesfuldt udfald af graviditet og fødsel. Kvinder med reduceret biomekanisk styrke vil være i øget risiko for at føde for tidligt, mens kvinder, der har en livmoderhals med øget biomekanisk styrke, vil være i risiko for overbårne graviditeter samt mislykket igangsætning af fødslen.

Elastografi blev introduceret som en ultralydsbaseret metode til at evaluere hårdheden af et givet væv. Transvaginal ultralydsskanning kombineret med elastografi har vist lovende resultater, hvad angår vurdering af livmoderhalsens hårdhed, som mål for dens biomekaniske styrke. Metoden er dog begrænset af, at den kraft, der lægges på ultralydsproben, når vævet komprimeres, er ukendt.

I et nyt ph.d.-projekt fra Aarhus Universitet, Health, undersøges om en nyudviklet kraftmåler i kombination med elastografi kan bruges til vurdering af livmoderhalsens biomekanisk styrke. I projektet indgår både kvinder med forskellig graviditetslængde og kvinder, der kommer til igangsætning af fødslen. Derudover inkluderer ph.d.-projektet også udvikling af en guideline, som i fremtiden vil kunne forbedre elastografi, som metode til vurdering af livmoderhalsen.

Ovenstående resumé er skrevet af den ph.d.-studerende.

Forsvaret er offentligt og finder sted i auditoriet v. læringscenteret, Indgang B, Regionshospitalet Randers, Skovlyvej 15, 8930 Randers NØ. Læs den vedhæftede pressemeddelelse for yderligere information.

Kontakt:

Ph.d.-studerende Christine Rohr Thomsen

Mail: crt@clin.au.dk

Tel.: (+45) 2094 5183

Læs hele pressemeddelelsen

Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Graduate School of Health, Graduate School of Health, Ph.d.-studerende, Institut for Klinisk Medicin, Videnskabelig medarbejder, Health