Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ph.d.-forsvar: Dorte Tranberg Hansen

Retroviral neuropatogenese

15.10.2020 | Graduate School of Health

Dato fre 30 okt
Tid 15:00 17:00
Sted Online via Zoom

Fredag d. 30. oktober kl. 15:00 forsvarer Dorte Tranberg Hansen sin ph.d.-afhandling med titlen “Retroviral Neuropathogenesis".

Multipel sklerose (MS) er en demyeliniserende, neuro-inflammatorisk sygdom i centralnervesystemet med en kompleks og endnu uafklaret ætiologi. Humane endogene retrovirus (HERVs) er sekvenser i det humane genom, som oprindeligt stammer fra retrovirus, og som kan dateres millioner af år tilbage i evolutionshistorien. HERV sekvenser og HERV-kodede proteiner er associerede med MS. Med en dybdegående gennemgang af den tilgængelige litteratur forsøger projektet at belyse den mulige involvering af HERV-kodede Env proteiner i MS neuropatogenesen med et særligt fokus på HERV-H/F Env. Ved anvendelse af in silico analyser trækkes paralleller til Env proteiner med kendt neuropatogent potentiale.

Ovenstående resumé er skrevet af den ph.d.-studerende.

Forsvaret er offentligt og bliver afholdt online via Zoom. Læs den vedhæftede pressemeddelelse for yderligere information.  

Kontakt:

Ph.d.-studerende Dorte Tranberg Hansen

Mail: dtha@kb.dk

Tel.: (+45) 5167 1331

Læs hele pressemeddelelsen

Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Graduate School of Health, Graduate School of Health, Ph.d.-studerende, Institut for Biomedicin, Videnskabelig medarbejder, Health