Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ph.d.-forsvar: Jelmer Westra

Klinisk evaluering af Quantitative Flow Ratio til vurdering af forsnævringer i kranspulsårer

29.10.2021 | Graduate School of Health

Dato fre 26 nov
Tid 15:15 17:15
Sted Auditorium B, Aarhus Universitetshospital, Palle Juul-Jensens Boulevard 99, Aarhus N

Fredag d. 26. november kl. 15.15 forsvarer Jelmer Westra sin ph.d.-afhandling med titlen "Clinical Evaluation of Quantitative Flow Ratio".

Åreforkalkningssygdom kan medføre hjertesmerter, hjertesvigt og er en hyppig dødsårsag. Hos patienter der har forsævringer i kranspulsårene anbefales det, at beslutninger om behandling med bypass-operation eller ballonbehandling baseres på funktionelle målinger, for at identificere forsnævringer der begrænser blodgennemstrømingen i betydende omfang. Quantitative Flow Ratio (QFR) er en ny metode til at vurdere betydningen af forsnævringer. QFR-målingen er baseret på computeranalyse af røntgenbilleder der optages rutinemæssigt ved kranspulsåreundersøgelser. Denne ph.d.-afhandling viser, at QFR har en god diagnostisk præcision, og er anvendelig i normal klinisk praksis. QFR kræver endvidere ikke brug af de særlige engangskatetre der skal føres ind i kranspulsårene ved de aktuelle standardundersøgelser. Resultaterne af denne ph.d.-afhandling kan have indflydelse på den diagnostiske udredning af en stor patientgruppe.

Ovenstående resumé er skrevet af den ph.d.-studerende.

Forsvaret er offentligt og finder sted i Auditorium B, Aarhus Universitetshospital, Palle Juul-Jensens Boulevard 99, Aarhus N. Læs den vedhæftede pressemeddelelse for yderligere information.

Kontakt:

Ph.d.-studerende Jelmer Westra

Mail: Jelmer.westra@clin.a.dk 

Tel.: (+45) 30869660

Læs hele pressemeddelelsen

Ph.d.-forsvar, Ph.d.-studerende, Health, Graduate School of Health, Offentligheden/Pressen, Graduate School of Health, Videnskabelig medarbejder, Institut for Klinisk Medicin