Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ph.d.-forsvar: Karen Alstrup

The Danish Helicopter Emergency Medical Service: Activities and Impact on Patient Outcomes

26.10.2020 | The Graduate School of Health

Dato fre 30 okt
Tid 14:00 16:00
Sted Merete Barker Auditoriet, Bartholins Allé 3, 8000 Aarhus C og via Zoom

Fredag d. 30 oktober kl. 14:00 forsvarer Karen Alstrup sin ph.d.-afhandling med titlen "The Danish Helicopter Emergency Medical Service: Activities and Impact on Patient outcomes".

Den danske landsdækkende akutlægehelikopterordning (HEMS) blev introduceret i 2014 som en specialiseret præhospital ressource og et supplement til de kørende enheder med det overordnede formål at sikre kritisk syge og tilskadekomne patienter langt fra hospital, hurtig og kompetent lægelig behandling samt korrekt visitation og transport til specialiseret hospitalsbehandling. Detaljeret viden om brugen og effekten af HEMS er vigtig for at kunne optimere præcisionen af helikopterafsendelse, ressourceudnyttelsen og i sidste ende udfaldet for patienten. Afhandling en bygger på 4 studier som har fokus på forskellige aspekter af ordningen, herunder kvaliteten af data i den danske helikopter database, afsendelsen af helikopterne fra de regionale vagtcentraler, patient triagen på skadestedet og effekten af helikopterne på patient dødelighed. 

Ovenstående resumé er skrevet af den ph.d.-studerende.

Forsvaret er offentligt og finder sted i Merete Barker Auditoriet, Aarhus Universitet, Bartholins Allé 3, 8000 Aarhus C og online via Zoom (https://aarhusuniversity.zoom.us/j/63349654829) Læs den vedhæftede pressemeddelelse for yderligere information.

Kontakt:

Ph.d.-studerende Karen Alstrup

Mail: ka@clin.au.dk

Tel.: (+45) 51901914

Læs hele pressemeddelelsen

Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Health, Graduate School of Health, Ph.d.-studerende, Graduate School of Health, Videnskabelig medarbejder, Institut for Klinisk Medicin