Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ph.d.-forsvar: Karen Schow Jensen

Diagnostik af tilbagefald efter akut lymfatisk leukæmi i barndommen

26.10.2021 | Graduate School of Health

Dato fre 05 nov
Tid 14:00 16:00
Sted Auditorium C114-101, Indgang C, C110, Aarhus Universitetshospital, Palle Juul-Jensens Boulevard 99, 8200 Aarhus N

Fredag d. 5. november kl. 14.00 forsvarer Karen Schow Jensen sin ph.d.-afhandling med titlen "Childhood acute lymphoblastic leukaemia and surveillance regimes". 

Akut lymfatisk leukæmi (ALL) er den hyppigste form for kræft hos børn. Med forbedret behandling er overlevelsen af ALL i barndommen steget, og risikoen for tilbagefald af sygdommen er reduceret. Risikoen for tilbagefald efter behandling for ALL er størst de første år efter endt behandling. På denne baggrund har det været rutine i mange lande at følge børnene ambulant hver til hver anden måned de første år efter endt behandling for ALL i håbet om at diagnosticere tilbagefald og senfølger på et tidligt tidspunkt. Men der er kun en meget begrænset viden om evidensen for disse opfølgningsprogrammer i forhold til at diagnosticere tilbagefald og forbedre overlevelsen. I dette ph.d. projekt præsenteres ændringer i hyppigheden af tilbagefald og overlevelsen efter tilbagefald over tre årtier, en undersøgelse af hvordan tilbagefald diagnosticeres, en undersøgelse af brugen af sundhedsvæsenet hos ALL overlevere og ændringer i brugen af sundhedsvæsenet op til, at et tilbagefald diagnosticeres.  

Ovenstående resumé er skrevet af den ph.d.-studerende.

Forsvaret er offentligt og finder sted i Auditorium C114-101, Indgang C, C110, Aarhus Universitetshospital, Palle Juul-Jensens Boulevard 99, 8200 Aarhus N. Se vedhæftede pressemeddelelse for yderligere information.

Kontakt:

Ph.d.-studerende Karen Schow Jensen

Mail: karenschowjensen@clin.au.dk

Tel.: (+45) 6171 8432

Læs hele pressemeddelelsen

Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Graduate School of Health, Graduate School of Health, Ph.d.-studerende, Institut for Klinisk Medicin, Videnskabelig medarbejder, Health