Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ph.d.-forsvar: Khoa Manh Dinh

En kohorte undersøgelse af danske bloddonorer med henblik på at identificere risikofaktorer og undersøge helbredseffekter af nasal bærertilstand med Staphylococcus aureus

31.08.2021 | Graduate School of Health

Dato fre 24 sep
Tid 14:00 16:00
Sted Auditorium A (G206-145), Aarhus Universitetshospital, Palle Juul-Jensens Boulevard 99, Aarhus N

Fredag d. 24. september kl. 14.00 forsvarer Khoa Manh Dinh sin ph.d.-afhandling med titlen "Predictors and health consequences of Staphylococcus aureus nasal carriage". 

Staphylococcus aureus er blandt de hyppigste årsager til hospitalserhvervede infektioner, som er forbundet med en høj dødelighed. Samtidig er S. aureus også en kommensal, der koloniserer vores slimhinder i næsen hos ca. 30-50% i befolkningen. Bærertilstand med S. aureus i næsen er associeret med en øget risiko for infektioner på hospitaler, men det er endnu uklart om den samme risiko også gælder hos raske individer. Derfor er der behov for store befolkningsbaserede undersøgelser for at skabe mere viden om epidemiologien og underliggende årsager bag bærertilstand med S. aureus i næsen og risikoen for sygdom.

I et nyt ph.d.-projekt har opbygningen af en kohorte af 8.000 bloddonorer med næsepodninger og blodprøver bidraget til undersøgelsen af sammenhængene mellem S. aureus bærertilstand og symptomer på hidradenitis suppurativa, atopiske lidelser og risikoen for infektioner samt betydningen af en polymorfi i CCR5 på S. aureus bærertilstand.

Ovenstående resumé er skrevet af den ph.d.-studerende.

Forsvaret er offentligt og finder sted i  Auditorium A (G206-145), Aarhus Universitetshospital, Palle Juul-Jensens Boulevard 99, Aarhus N. Læs den vedhæftede pressemeddelelse for yderligere information.

Kontakt:

Ph.d.-studerende Khoa Manh Dinh

Mail: khoadinh@rm.dk 

Tel.: (+45) 60600953

Læs hele pressemeddelelsen

Ph.d.-forsvar, Ph.d.-studerende, Graduate School of Health, Graduate School of Health, Offentligheden/Pressen, Health, Videnskabelig medarbejder, Institut for Klinisk Medicin