Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ph.d.-forsvar: Kresten Krarup Keller

En ny model til undersøgelse af sygdomsudvikling ved leddegigt

20.08.2013

Dato fre 30 aug
Tid 14:00 16:00
Sted Auditorium M, Aarhus Universitetshospital, Nørrebrogade

I et ph.d. projekt fra Institut For Klinisk Medicin og Reumatologisk Afdeling U på Aarhus Universitetshospital har man undersøgt knogleforandringer ved leddegigt. Projektet er gennemført af læge Kresten Krarup Keller.

Leddegigt er en hyppig sygdom med stor samfundsmæssig betydning. Især udvikling af knogleforandringer i leddene har betydning for hvordan det går den enkelte patient. Imidlertid har man kun relativ sparsom viden om præcis hvordan knogleforandringerne udvikles og specielt forholdet mellem knogleopbygning og knoglenedbrydning er dårlig belyst. I ph.d. projektet har man videreudviklet på en dyremodel for leddegigt samt udviklet en ny tredimensionel metode hvormed man bedre kan undersøge knogleforandringer på vævssnit. Disse nye metoder er efterfølgende blevet brugt til at undersøge forholdet mellem opbygning og nedbrydning af knogle, hvor der blev demonstreret at begge processer var aktive.

Der forventes at de udviklede teknikker kan bidrage til at forbedre forskning i leddegigt fremadrettet. Ligeledes kan resultater om knogleforandringer få betydning for udvikling af ny medicin som kan stoppe udvikling af de invaliderende forandringer i knoglen hos leddegigtpatienter.

Forsvaret af ph.d. projektet er offentligt og finder sted den 30.08.2013 kl. 14.00 i Auditorium M, Aarhus Universitetshospital, Nørrebrogade. Sluttidspunktet for forsvaret er vejledende.

Ph.d.-forsvar, Alle AU-enheder, Ph.d.-studerende, Videnskabelig medarbejder