Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ph.d.-forsvar: Lone Kirkeby

Artrose (slidgigt) i tommelens rodled - risiko og prognose i relation til håndbelastende arbejdsfunktion

21.09.2020 | Graduate School of Health

Dato fre 09 okt
Tid 14:00 16:00
Sted Online via Zoom eller i Foredragssal 1-2, Indgang U, Regionshospitalet Holstebro, Lægårdvej 12, 7500 Holstebro

Fredag d. 9. oktober kl. 14:00 forsvarer Lone Kirkeby sin ph.d.-afhandling med titlen “Surgery for trapeziometacarpal osteoarthritis. Risk and prognosis in relation to occupational hand force requirements”.

Artrose i tommelens rodled er en hyppig sygdom. Symptomer i form af smerter fra leddet kan hurtigt medføre begræsninger i dagligdagen. Hvis der er mange smerter, kan operation med fjernelse af en håndrodsknogle eller isætning af et kunstigt rodled komme på tale. Der er kun begrænset viden om, hvorvidt håndbelastende arbejde medfører øget risiko for af få artrose i tommelens rodled. Formålene for denne afhandling er for det første at belyse om håndbelastende arbejde medfører øget risiko. Yderligere formål er at undersøge om håndbelastende arbejde gør det mere vanskeligt at vende tilbage til arbejdet efter operation, og om håndbelastende arbejde forringer holdbarheden af et indsat kunstigt rodled.

Ovenstående resumé er skrevet af den ph.d.-studerende.

Forsvaret er offentligt og bliver afholdt online via Zoom eller med fremmøde i Foredragssal 1-2, Indgang U, Regionshospitalet Holstebro, Lægårdvej 12, 7500 Holstebro. Læs den vedhæftede pressemeddelelse for yderligere information.

Kontakt:

Ph.d.-studerende Lone Kirkeby

Mail: lonekirk@rm.dk

Tel.: (+45) 26391347

Læs hele pressemeddelelsen

Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Graduate School of Health, Graduate School of Health, Ph.d.-studerende, Institut for Klinisk Medicin, Videnskabelig medarbejder, Health