Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ph.d.-forsvar: Louise Lindholdt

Unge og mental sundhed i et livsforløbsperspektiv

18.05.2021 | Graduate School of Health

Dato fre 04 jun
Tid 13:00 15:00
Sted Samfundsmedicinsk Auditorium 1262-101, Bartholins Allé 4, Aarhus Universitet og online via Zoom

Fredag d. 4. juni kl. 13.00 forsvarer Louise Lindholdt sin ph.d.-afhandling med titlen "Adolescents and mental health in a life course approach - a cohort and register study".

Ungdommen er en nøglefase i livsforløbet og en unik periode i den menneskelige udvikling. Mentale helbredsproblemer blandt unge er en betydelig folkesundhedsmæssig udfordring, som et nyt ph.d.-projekt fra Aarhus Universitet, Health er med til at sætte fokus på.

Baseret på en national ungdomskohorte etableret  i forbindelse med projektet har betydningen af forskellige faktorer for unges mentale sundhed været i fokus, herunder forældres arbejdsmarkedstilknytning, forældres mentale diagnoser og de unges selvoplevet stress. Projektet belyser vigtigheden af, hvordan marginalisering fra arbejdsmarkedet kan have negative mentale helbredseffekter på tværs af generationer, betydningen af forældres mentale sundhed, samt at selvoplevet stress er en hyppigt forekommende tilstand blandt mange unge, og at denne oplevelse kan være en potentiel vigtig faktor i forhold til senere mentale diagnoser. I alt er der inkluderet 13.100 unge 9.-klasseselever, bredt repræsenteret fra alle skoletyper over hele landet, som har svaret på et omfattende spørgeskema, og som via registre er koblet til deres 25.911 forældre.

Ovenstående resumé er skrevet af den ph.d.-studerende.

Forsvaret er offentligt og finder sted i Samfundsmedicinsk Auditorium, Bygning 1262, Aarhus Universitet og online. Læs den vedhæftede pressemeddelelse for yderligere information.

Kontakt:

Ph.d.-studerende Louise Lindholdt

Mail: louise.lindholdt@ph.au.dk 

Tel.: (+45) 2373 0778

Læs hele pressemeddelelsen

Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Health, Graduate School of Health, Ph.d.-studerende, Graduate School of Health, Videnskabelig medarbejder, Institut for Folkesundhed