Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ph.d.-forsvar: Nanna Holt Jessen

Udredning af kræft i abdomen i året op til diagnosen

17.06.2021 | Graduate School of Health

Dato man 28 jun
Tid 14:00 16:00
Sted Samfundsmedicinsk Auditorium (lokale 101), bygning 1262, Aarhus Universitet, Bartholins Allé 4, Aarhus C samt online

Mandag d. 28. juni kl. 14.00 forsvarer Nanna Holt Jessen sin ph.d.-afhandling med titlen "Exploring diagnostic opportunities to optimise the early detection of abdominal cancer in general practice".

De fleste patienter med kræft påbegynder den diagnostiske udredning i almen praksis. Derfor er det vigtigt, at de praktiserende læger har gode muligheder for at opspore kræftsygdom. Kræft i maveregionen (abdomen) udgør en tredjedel af alle nye kræfttilfælde, men mange af disse kræfttyper er svære at diagnosticere. Dette ph.d.-projekt har undersøgt brugen af almen praksis umiddelbart før en diagnose af kræft i abdomen, samt omfanget af ni forskellige typer af diagnostiske undersøgelser, der bruges i udredningen af 11 forskellige typer af kræft i abdomen. Derudover blev det undersøgt, om der er sammenhæng mellem den praktiserende læges mistanke om kræft, henvisning til kræftpakke og længden af tidsintervallet for udredning i primærsektoren.   

Ovenstående resumé er skrevet af den ph.d.-studerende.

Forsvaret er offentligt og finder sted i Samfundsmedicinsk Auditorium (lokale 101), bygning 1262, Aarhus Universitet, Bartholins Allé 4, Aarhus C samt online. Læs den vedhæftede pressemeddelelse for yderligere information.

Kontakt:

Ph.d.-studerende Nanna Holt Jessen

Mail: n.holt@ph.au.dk

Tel.: (+45) 8716 7706

Læs hele pressemeddelelsen

Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Graduate School of Health, Graduate School of Health, Ph.d.-studerende, Institut for Folkesundhed, Videnskabelig medarbejder, Health