Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ph.d.-forsvar: Peter Bo Jørgensen

En undersøgelse af bevægelighed og holdbarhed i en kunstig hoftesprotese med dobbeltled

13.10.2021 | Graduate School of Health

Dato fre 29 okt
Tid 10:00 12:00
Sted Auditorium C114-101, Aarhus Universitetehospital, Palle Juul-Jensens Boulevard 99, 8200 Aarhus N samt online

Fredag d. 29. oktober kl. 10.00 forsvarer Peter Bo Jørgensen sin ph.d.-afhandling med titlen "Kinematics, tribology and safety of a dual mobility hip prosthesis" . 

En kunstig hofte med et dobbeltled består af en bevægelig plast mellem en hofteskål og et ledhoved. Dobbeltleddet mindsker risikoen for, at den kunstige hofte kan gå ud af led - men kun hvis plasten bliver ved med at kunne bevæge sig, når den kunstige hofte er indsat i patienten. Det er vanskeligt at måle plastens bevægelighed, fordi den ikke kan ses med røntgen. I dette ph.d. projekt præsenteres en avanceret og præcis metode til at måle bevægelsen af plasten i kunstige hofter med dobbeltled samt resultaterne af en klinisk undersøgelse af plastbevægelsen, slitage af plasten i og knoglebinding af den kunstig hofte med dobbeltled.      

Ovenstående resumé er skrevet af den ph.d.-studerende.

Forsvaret er offentligt og finder sted i Auditorium C114-101, Aarhus Universitetehospital, Palle Juul-Jensens Boulevard 99, 8200 Aarhus N samt online via Zoom. Læs den vedhæftede pressemeddelelse for yderligere information.

Kontakt:

Ph.d.-studerende Peter Bo Jørgensen

Mail: pbjr@clin.au.dk

Tel.: (+45) 24422004

Læs hele pressemeddelelsen

Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Graduate School of Health, Graduate School of Health, Ph.d.-studerende, Institut for Klinisk Medicin, Videnskabelig medarbejder, Health