Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ph.d.-forsvar: Sabine Frølich Maarbjerg

Optimering af piperacillin behandling til børn med kræft og infektion

09.11.2021 | Graduate School of Health

Dato fre 03 dec
Tid 14:00 16:00
Sted Auditorium G206-145, indgang G, G206, Aarhus Universitetshospital, Palle Juul-Jensens Boulevard 99, 8200 Aarhus N

Fredag d. 3. december kl. 14.00 forsvarer Sabine Frølich Maarbjerg sin ph.d.-afhandling med titlen "Piperacillin Pharmacokinetics and Target Attainment in Childhood Cancer".

Moderne kemoterapi hos børn med kræft er forbundet med mange bivirkninger, og infektion er den hyppigste, potentielt livstruende, bivirkning. På trods af markante fremskridt i behandlingen, er infektioner fortsat associeret med en øget dødelighed. Med kun få antibiotika, der er godkendte til anvendelse hos børn, samt begrænset udsigt til udvikling af nye antibiotika til behandling af resistente bakterier, er det afgørende at optimere indgiftsmetode og dosis for allerede godkendte antibiotika. Piperacillin-tazobactam bruges i vid udstrækning til behandling af infektioner hos børn med kræft. Men optimal dosering af stoffet er fortsat en udfordring idet evidensen omkring omsætningen af stoffet hos denne gruppe børn er sparsom.

Med det overordnede formål at optimere antibiotikabehandlingen af infektioner hos børn med kræft, beskrives spektret af bakterier, der gaver ophav til disse infektioner samt resistens overfor de hyppigst anvendte antibiotika. Desuden undersøges, hvordan børn med kræft omsætter piperacillin-tazobactam samt hvorvidt optimale antibiotika-koncentrationer i blodet opnås ved standard bolus-indgift og kontinuerlig infusion af stoffet.

Ovenstående resumé er skrevet af den ph.d.-studerende.

Forsvaret er offentligt og finder sted i Auditorium G206-145, indgang G, G206, Aarhus Universitetshospital, Palle Juul-Jensens Boulevard 99, 8200 Aarhus N. Læs den vedhæftede pressemeddelelse for yderligere information.

Kontakt:

Ph.d.-studerende Sabine Frølich Maarbjerg

Mail: Sabine.froelich@midt.rm.dk

Tel.: (+45) 22165904

Læs hele pressemeddelelsen

Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Graduate School of Health, Graduate School of Health, Ph.d.-studerende, Institut for Klinisk Medicin, Videnskabelig medarbejder, Health