Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ph.d.-forsvar: Simon Meyer Lauritsen

Machine learning based prediction of clinical deterioration in general wards

26.01.2022 | Graduate School of Health

Dato tor 10 feb
Tid 14:00 16:00
Sted Auditoriet, Nye Nord Regionshospitalet Horsens, Sundvej 30, Horsens samt online

Torsdag d. 10. februar kl. 14.00 forsvarer Simon Meyer Lauritsen sin ph.d.-afhandling med titlen "Machine learning based prediction of clinical deterioration in general wards".

En akut klinisk forværring under en hospitalsindlæggelse kan, hvis der bliver for sent behandlet, føre til en række uønskede hændelser, såsom overflytning til en intensiv afdeling, organsvigt, eller i værste fald død. Tidlige tegn på en akut klinisk forværring er dog ofte til stede i timerne forud for disse uønskede hændelser, og man har derfor ofte et rum for at iværksætte relevante og mulig forebyggende tiltag, som kan hindre disse.

I et erhvervs ph.d.-projekt udgående fra Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet, og Enversion A/S, er det undersøgt hvordan datadrevne metoder baseret på kunstig intelligens, kan anvendes til at forudsige akut klinisk forværring, og derved understøtte rettidig behandling. I projektet er der udviklet en avanceret machine learning model, som både er i stand til at forudsige akut klinisk forværring med høj nøjagtighed, samt at forklare forudsigelserne til systemet slutbrugere - læger og sygeplejesker, så disse har mulighed for at tilrette relevante tiltag.

Projektet har fokuseret på:

  1. de grundlæggende metodiske aspekter vedrørende udvikling af modeller til forudsigelse af risici
  2. hvordan modeller til forudsigelse af risici evalueres ud fra et klinisk perspektiv
  3. hvordan datadrevne algoritmer kan implementeres i klinisk hverdag
  4. hvilken videnskabelig dokumentation der findes for implementerede machine learning modeller

Ovenstående resumé er skrevet af den ph.d.-studerende.

Forsvaret er offentligt og finder sted i auditoriet, Nye Nord Regionshospitalet Horsens, Sundvej 30, Horsens samt online via Zoom. Læs den vedhæftede pressemeddelelse for yderligere information.

Kontakt

Ph.d.-studerende Simon Meyer Lauritsen

Mail: sihl@clin.au.dk

Tel.: (+45) 30554920

Læs hele pressemeddelelsen

Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Graduate School of Health, Graduate School of Health, Ph.d.-studerende, Institut for Klinisk Medicin, Videnskabelig medarbejder, Health