Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ph.d.-studerende får støtte til projekt om spiseforstyrrelser

Forsker fra AU og AUH har netop modtaget en bevilling fra Novo Nordisk Fonden. Pengene skal gå til et ph.d.-projekt, der undersøger, hvilken indflydelse en app, der registrerer måltider, har på behandlingen af spiseforstyrrelser.

09.02.2016 | Helle Horskjær Hansen

Pil Lindgreen, der er ph.d.-studerende og forsker i spiseforstyrrelser, har fået en bevilling på 500.000 kroner fra Novo Nordisk Fonden til undersøge Recovery Record, som er en en app til smartphonen.

Pil Lindgreen, der er ph.d.-studerende og forsker i spiseforstyrrelser, har fået en bevilling på 500.000 kroner fra Novo Nordisk Fonden til undersøge Recovery Record, som er en en app til smartphonen.

I Danmark har cirka 75.000 mennesker – børn, unge som voksne en spiseforstyrrelse. Ph.d.-studerende Pil Lindgreen har fået en bevilling på 500.000 kroner fra Novo Nordisk Fonden til at kigge nærmere på Recovery Record, som er en en app til smartphonen. Appen registrerer måltider, og er beregnet til at støtte personer med en spiseforstyrrelse.

Som bruger kan en patient med en spiseforstyrrelse i Recovery Record tilknytte sin kliniker, der på den måde kan se patientens registreringer og bruge dem i behandlingen.

Ph.d.-projektet undersøger, hvordan patienter og klinikere oplever at bruge Recovery Record og skal vise mønstre i patienters brug af appen over tid. Pil Lindgreen skal også kigge på om der er sammenhæng mellem appbrug, diagnose og symptomudvikling.

”Vi håber, at projektets resultater kan bruges til at forbedre behandlingen af spiseforstyrrelser og på sigt også udvikle lignende apps,” siger Pil Lindgreen, som gennemfører projektet fra 2016 til 2018.

Yderligere oplysninger

Ph.d.-studerende Pil Lindgreen
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Børne- og Ungdomspsykiatrisk Regionscenter
7846 7166
pil.lindgreen@clin.au.dk

Navnenyt, Ph.d.-studerende, Institut for Klinisk Medicin, Health, Bevillinger og priser, Videnskabelig medarbejder, Teknisk/administrativ medarbejder, Offentligheden/Pressen