Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ph.d.-studerende får talentpris for forskning i diabetes og antidepressiv medicin

Lundbeckfonden uddeler tre talentpriser i 2020. Én af dem går til ph.d.-studerende Christopher Rohde fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital Psykiatrien. Han forsker blandt andet i, hvilke effekter antidepressiv medicin har på forløbet af type 2- diabetes.

12.10.2020 | Sabina Bjerre Hansen

Christopher Rohde fra Institut for Klinisk Medicin får én af Lundbeckfondens tre talentpriser. Prisen er på 500.000 kr. Foto: Martin Gravgaard.

Christopher Rohde fra Institut for Klinisk Medicin får én af Lundbeckfondens tre talentpriser. Prisen er på 500.000 kr. Foto: Martin Gravgaard.

Visse former for antidepressiv medicin kan få patienter til at tage på i vægt, fordi de får større trang til at spise og drikke kalorieholdige produkter som kager, slik og sodavand. Og overvægt er en af de faktorer, der typisk ligger bag udvikling af diabetes 2.

Christopher Rohde er i gang med sit ph.d.-projekt, hvor foreløbige resultater tyder på, at diabetes 2-patienter, der tager psykofarmaka, er bedre til at passe deres diabetessygdom end patienter, som ikke får psykofarmaka. Det gælder både, når det handler om at tage diabetesmedicin, og når det handler om at holde et fornuftigt blodsukkerniveau. Resultaterne er bemærkelsesværdige og indtil videre også svært forklarlige. Den videre forskning vil forhåbentlig afsløre årsagerne.

Lundbeckfonden anerkender Christopher Rohde og hans forskning med en af de i alt tre talentpriser, fonden uddeler i 2020. Med hver pris følger 500.000 kr., hvoraf 150.000 kr. er en personlig hædersgave, mens resten skal bruges til forskning.

Kontakt

Ph.d.-studerende Christopher Rohde
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital Psykiatrien – Afdeling for Depression og Angst og Klinisk Epidemiologisk Afdeling
Mail: chrroh@clin.au.dk

Omtalen er baseret på pressemateriale fra Lundbeckfonden

 

Bevillinger og priser, Videnskabelig medarbejder, Ekstern målgruppe, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Health, Offentligheden/Pressen, Institut for Klinisk Medicin, Ph.d.-studerende