Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

PHISHINGMAIL I OMLØB: Åbn ikke vedhæftet fil

Der er i øjeblikket en phishingmail i omløb, hvor afsenderen udgiver sig for at være Aarhus Universitet. Mailen er primært sendt til personer uden for AU, og formålet er at lokke modtageren til at åbne en vedhæftet fil, der potentielt kan inficere ens computer med virus. Bliver du kontaktet af samarbejdspartnere eller lignende, der har modtaget mailen, skal du bede dem om at slette den.

12.04.2021 | Malene Hjulmand Bundgaard

Foto: Colourbox

En phishingmail fra en afsender, der kalder sig ’Aarhus Universitet, admin@au.dk, er i omløb. I mailen opfordres modtageren til at åbne en vedhæftet fil, der hedder ’Anmodning om tilbud 12-04…’. Åbner man filen, kan man risikere at blive ramt af computervirus.

Mailen er primært sendt til personer uden for AU. Bliver du kontaktet af en samarbejdspartner eller lignende, der har modtaget mailen, skal du bede dem om at slette den. Hvis du selv modtager denne mail, skal du også bare slette den. Har du modtaget mailen, og er du kommet til at åbne filen, beder vi dig om at kontakte din lokale IT-support hurtigst muligt. Find kontaktoplysninger til IT-supporten. 

En phishingmail som denne kommer sjældent alene. AU IT opfordrer derfor til, at du skærper din opmærksomhed på phishingmails det næste stykke tid. Hvis du er i tvivl om, hvordan du spotter en phishingmail, kan du finde hjælp på https://au.dk/phishing.  

Phishingmailen ser sådan ud:

Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet